Oficina judicial

Es prorroga el Programa d'implementació de l'Oficina judicial a Catalunya per un període de tres anys

query_builder   26 octubre 2021 14:06

event_note Nota de premsa

Es prorroga el Programa d'implementació de l'Oficina judicial a Catalunya per un període de tres anys

  • S’han creat 17 llocs de treball de la Generalitat en plantilla i també es prorroguen els 96 llocs de treball del personal de l’Administració de Justícia

El Govern ha acordat la pròrroga del Programa d’implementació de l’Oficina judicial a Catalunya, un programa que funciona des de l’any 2008 i que té l’objectiu de modernitzar l’Administració de Justícia amb una nova manera de treballar, aprofitant les noves tecnologies i la digitalització del sistema judicial.

L’Executiu ha incorporat  a la plantilla 17 llocs de treball de la Generalitat que formen part del projecte de desplegament de l’oficina judicial. A més, prorroga els 96 llocs de treball de l’Administració de Justícia que s’ocupen directament de la implementació del Programa, format per 55 gestors administratius, 23 tramitadors processals i 18 auxilis judicials. Es preveu que durant aquest tres anys també es puguin incorporar a la plantilla de la Generalitat.

Quan hagi finalitzat l’actual Programa d’implementació i seguiment de l’oficina judicial i fiscal, el 24 de novembre de 2021, s’hauran desplegat 23 oficines judicials a tot el territori català. Restaran per finalitzar 26 partits judicials, entre els quals les capitals de província de Barcelona, Lleida, Tarragona i parcialment Girona, així com partits judicials de gran població com són l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Terrassa, Granollers, Manresa, entre altres. Per això és important la nova pròrroga per acabar d’implementar el model organitzatiu a la resta del territori per eliminar les disfuncions entre dos models de treball diferents. L’objectiu de la Generalitat és desplegar totalment l’oficina judicial a Catalunya.

L’oficina judicial

El model d’oficina judicial millora i agilitza el servei que reben els ciutadans. Es tracta d’una nova organització de l’oficina judicial, basada en serveis comuns que donen suport als diferents jutjats i en l’especialització i l’establiment de criteris homogenis d’actuació, així com un coneixement de la situació del partit judicial que permet prendre decisions, una optimització dels recursos materials amb la introducció de bones pràctiques i la porta d’entrada per mantenir comunicació directa amb el partit judicial i fer propostes de millora contínua. Al capdavant de l’oficina judicial hi ha el lletrat de l’Administració de Justícia, que té una gran autonomia administrativa i criteris d’organització propis, la qual cosa permet alliberar els jutges de les tasques de gestió i en millora les tasques jurisdiccionals

 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined