• La finalitat del conveni és millorar l'eficàcia en la protecció de les víctimes de violència domèstica i de gènere; facilitar el seguiment de les circumstàncies de risc; alertar de la seva evolució i adoptar les mesures de protecció adequades i prevenir el risc de noves agressions

El Govern ha aprovat la signatura d’un conveni amb el Ministeri de l’Interior, a través del Departament de Justícia, perquè les unitats competents en matèria de violència de gènere de la Generalitat es puguin incorporar al sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere (Sistema VioGén). Es tracta de l’Oficina d’Atenció a la Víctima del delicte (OAVD) i de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya.

Aquest conveni autoritza la creació de la nova base de dades comuna per a les forces i cossos de seguretat que permeti tenir coneixement permanent de les circumstàncies de les víctimes per realitzar una valoració del risc objectiu de patir noves agressions i adoptar les mesures de protecció adequades.

La finalitat del conveni és millorar l'eficàcia en la protecció de les víctimes de violència domèstica i de gènere; facilitar el seguiment de les circumstàncies de risc; alertar de la seva evolució i permetre que s'adoptin les mesures de protecció adequades i prevenir el risc de noves agressions. Es classificaran en les següents categories: dades relatives a la comissió d'infraccions penals relacionades amb la violència domèstica i de gènere; de caràcter identificatiu; de característiques personals i de caràcter assistencial.

L’aplicació informàtica "Sistema de Seguiment Integral dels casos de Violència de Gènere" constitueix un instrument bàsic per integrar la informació policial, judicial i penitenciària i les seves circumstàncies, que possibilita i garanteix el seguiment i coordinació de les actuacions per a la protecció de les víctimes. També realitza la valoració del nivell de risc de noves agressions, per graduar les respostes i les mesures policials de protecció i, finalment, proporciona aquesta informació als diversos operadors que intervenen en la protecció institucional.