boscos

El Govern destina 6 milions d'euros a impulsar la gestió forestal dels boscos privats de Catalunya

query_builder   26 octubre 2021 14:07

event_note Nota de premsa

El Govern destina 6 milions d'euros a impulsar la gestió forestal dels boscos privats de Catalunya

  • Aquestes actuacions estan finançades a través de l’Instrument de Recuperació de la Unió Europea, mitjançant el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya

El Govern ha aprovat avui la despesa plurianual de 6 milions d’euros per atendre una convocatòria extraordinària del Centre de la Propietat Forestal destinada a impulsar la gestió forestal dels boscos privats de Catalunya. Aquestes actuacions estan finançades a través de l’Instrument de Recuperació de la Unió Europea, mitjançant el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural està impulsant un seguit de polítiques i mesures per activar la gestió forestal del país. Aquestes mesures s’emmarquen en l’Agenda forestal 2020-2025 i en l’Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya 2021-2030. La gestió forestal és indispensable per adaptar els nostres boscos als efectes del canvi climàtic, prevenir els grans incendis forestals i mantenir un teixit de petites i mitjanes empreses forestals que fixen població en zones rurals. Les ajudes avui aprovades es destinaran a fer treballs forestals sobretot en boscos joves, que serviran per realitzar aclarides i altres treballs que ajudaran que els boscos creixin de forma vigorosa, afavorint la biodiversitat i la prestació de serveis ecosistèmics a la societat.

La convocatòria es publicarà el pròxim mes de novembre.

 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined