intercanvi estudiants

El Govern aprova un acord de col·laboració en matèria educativa entre Educació i la Regió Acadèmica de Bretanya

query_builder   2 novembre 2021 14:19

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un acord de col·laboració en matèria educativa entre Educació i la Regió Acadèmica de Bretanya

  • L’acord preveu els intercanvis d’alumnat i professorat i els projectes educatius entre centres catalans i francesos, entre altres iniciatives
  • Un dels principals objectius és incrementar el coneixement per part de l’alumnat català de la llengua francesa

El Govern ha aprovat un acord de col·laboració entre el Departament d'Educació i la Regió Acadèmica de Bretanya per promoure un seguit d’accions conjuntes en matèria educativa amb l’objectiu d’incrementar el coneixement per part de l’alumnat català de la llengua francesa. El conveni s’emmarca en un seguit de programes de mobilitat que Educació du a terme per a alumnat i professorat de diferents etapes educatives i  tindrà una durada de quatre anys. S’afegeix l’acord als ja existents amb Montpeller, Quebec, Grenoble, Lió,  Borgonya, i Provença–Alps–Costa Blava.

En l’àmbit de l’educació general, s’estableixen els principals objectius a assolir:

  • Desenvolupar i promoure l'ensenyament de les seves respectives llengües a través de programes d'intercanvi de professorat i alumnat i visites d'estudi.
  • Promoure i dur a terme el programa de mobilitat individual de l’alumnat a mitjà termini promovent la immersió completa dels estudiants.
  • Impulsar el desenvolupament de la cooperació entre les seccions europees de la Regió Acadèmica de Bretanya i les seccions franceses a Catalunya.
  • Desenvolupar associacions entre escoles de primària i de secundària per a la realització de projectes educatius conjunts.

En matèria de formació professional, destaquen les actuacions següents:

  • Aprofundir, desenvolupar i enfortir les relacions existents entre la Generalitat i la Regió Acadèmica de Bretanya a través d'iniciatives encaminades a establir vincles estrets entre centres educatius d’FP.
  • Fomentar accions educatives entre els alumnes per incrementar el seu coneixement d’altres idiomes i cultures de l'espai europeu, i la seva competència plurilingüe.
  • Promoure intercanvis educatius en l’àmbit de la formació professional inicial.
  • Impulsar la realització de pràctiques per part d'alumnes en altres institucions de formació o empreses del territori de l'altra part.
  • Promoure estades o intercanvis de professors de formació professional inicial i professors de llengua francesa i catalana, per dur a terme activitats pedagògiques o per a la seva pròpia formació.
  • Fomentar la cooperació entre els centres de formació professional inicial.
  • Facilitar l'intercanvi d'informació, experiències i pràctiques en les àrees de formació seleccionades.

En el marc dels acords amb les diferents regions franceses i en l’àmbit de l’educació general, es van poder realitzar mobilitats individuals d’alumnes de 3r i  4t d’ESO, així com intercanvis entre centres catalans i francesos. El programa de mobilitat individual amb França es va iniciar el curs 2016-17 amb 12 centres educatius i 16 alumnes. Durant el curs 2019-2020, abans de la pandèmia per coronavirus SARS-CoV-2, ja hi participaven més de 90 centres i més d’un centenar d’alumnes. La mobilitat tenia una durada de dos mesos durant els quals els alumnes catalans i francesos estudiaven en centres educatius i convivien amb famílies de França i de Catalunya, respectivament.

 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined