seguretat vegetal

El Govern aprova destinar 2 milions d'euros a la convocatòria 2022 d'ajuts al sector agrícola en matèria de sanitat vegetal

query_builder   2 novembre 2021 14:18

event_note Nota de premsa

El Govern aprova destinar 2 milions d'euros a la convocatòria 2022 d'ajuts al sector agrícola en matèria de sanitat vegetal

 

 

El Govern ha aprovat la modificació de les despeses amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per atendre la convocatòria 2022 d’ajuts al sector agrícola en matèria de sanitat vegetal, per un import total resultant de 2 milions d’euros. L’acord de Govern incrementa 100.000 euros l’import dels ajuts per a l’esmentada convocatòria (ajuts a les Agrupacions de Defensa Vegetal).

Les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) es van crear l’any 1983 per fomentar la lluita col·lectiva contra les plagues, implementar tècniques alternatives a la lluita química i assessorar els agricultors en el control de les plagues.  Actualment, hi ha 119 ADV actives distribuïdes arreu del territori català que constitueixen una xarxa d'assessorament tècnic i la base en què es desenvolupa programes d'actuació en sanitat vegetal. La superfície  assessorada per les ADV és de 209.034 ha, xifra que representa un 28 % de la superfície dels conreus agrícoles de Catalunya, i agrupen un total de 22.322 socis agricultors.

Les ADV constitueixen un teixit que permet mantenir un estat d'alerta i vigilància constant de plagues sobre el territori.  La detecció ràpida de l'aparició de noves plagues, malalties o males herbes, o de canvis en les seves patologies o comportament és una eina essencial per a la prevenció, contenció, i erradicació d'aquests organismes nocius per als vegetals.

L'objecte d’aquests ajuts és la prestació dels serveis en matèria de sanitat vegetal adreçats a la prevenció i millora de la lluita contra les plagues i malalties dels vegetals per part dels agricultors. Les despeses subvencionables són les actuacions d'assessorament tècnic en matèria de sanitat vegetal i les adreçades a la prevenció, control, erradicació i millora de la lluita contra les plagues i malalties dels cultius. 

Les actuacions estan emmarcades en els objectius de la Gestió Integrada de Plagues que desenvolupa la Directiva 2009/128/CE, en què s'estableix el marc de l'actuació comunitària per aconseguir un ús sostenible dels plaguicides, i el Reglament (UE) 2016/2031 relatiu a les mesures de protecció contra les plagues dels vegetals. També estan en línia amb els objectius del European Green Deal i l’estratègia Farm to Fork, de reduir el 50 % l’ús i el risc dels plaguicides químics en el control de les plagues.

 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined