biodiversitat

El Govern aprova destinar 200.000 euros a ajuts per al foment de la biodiversitat cultivada

query_builder   2 novembre 2021 14:17

event_note Nota de premsa

El Govern aprova destinar 200.000 euros a ajuts per al foment de la biodiversitat cultivada

  • La conservació de la biodiversitat constitueix un objectiu clau per a Catalunya i és necessari conservar aquells recursos fitogenètics amenaçats de desaparició

El Govern ha aprovat autoritzar el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a realitzar despeses amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs, per un import total de 200.000 euros, per atendre la convocatòria 2022 dels ajuts de minimis per al foment de la biodiversitat cultivada.

La conservació de la biodiversitat constitueix un objectiu clau per a Catalunya i és necessari conservar aquells recursos fitogenètics amenaçats de desaparició. La diversitat genètica també és necessària per garantir la seguretat alimentària davant dels nous escenaris de canvi globals i, per tant, cal adoptar les mesures oportunes per a garantir-ne la conservació.

A Catalunya hi ha, en l'actualitat, diferents entitats que estan duent a terme, des de fa molt temps, tasques de conservació de varietats locals i de parents silvestres dels cultius i plantes silvestres d’ús alimentari. És, en aquest marc, que la creació d'un ajut per a la conservació d'aquest patrimoni fitogenètic ha de permetre potenciar la tasca que estan duent a terme aquestes entitats.

L’objecte d’aquests ajuts és la multiplicació o regeneració i els assajos col·lectius de varietats locals d’interès agrari, i la prospecció, caracterització, i conservació dels parents silvestres dels cultius i de les plantes silvestres d’ús alimentari.

 

 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined