L'ICF posa en marxa la línia capitalització empresarial per 100 milions d'euros

L'ICF posa en marxa la línia capitalització empresarial per 100 milions d'euros

query_builder   29 juny 2010 14:51

event_note Nota de premsa

L'ICF posa en marxa la línia capitalització empresarial per 100 milions d'euros

• Aquesta nova línia de crèdit finançarà ampliacions de capital de companyies catalanes subscrites pels accionistes actuals o per altres de nous
• Se'n podran beneficiar més de 700 empreses, que facturen més de 10 milions d'euros anuals
El Govern ha autoritzat avui l'Institut Català de Finances (ICF) a comercialitzar una nova línia de crèdit per finançar la capitalització d'empreses catalanes. La línia capitalització empresarial, que compta amb un pressupost de 100 milions d'euros, té com a principal objectiu millorar l'estructura financera de les empreses catalanes perquè puguin fer front als reptes de l'actual conjuntura econòmica i dur a terme projectes de creixement empresarial en sectors que siguin estratègics i aportin valor afegit i ocupació a l'economia catalana.


La nova línia de crèdit, que s'adreça a un col·lectiu de més de 700 empreses, finançarà ampliacions de capital de companyies catalanes, subscrites pels accionistes actuals o per altres que s'hi incorporin; concretament, els destinataris podran ser persones físiques o jurídiques, que reuneixin els requisits següents:


- Domicili social o fiscal a Catalunya
- Estructura financera equilibrada
- Generació de caixa suficient
- Garanties no vinculades al projecte finançat
- Estats financers auditats o fiscals


Es podran finançar ampliacions de capital en empreses amb seu social o operativa a Catalunya, que tinguin un capital social mínim de 3 milions d'euros i que, amb tres anys d'experiència, facturin com a mínim 10 milions d'euros anuals. L'import màxim finançable serà el 15% del capital social resultant, després de l'ampliació.


El termini d'amortització d'aquests préstecs serà de fins a vuit anys, amb els dos primers de carència, i amb un període de disposició de sis mesos. El tipus d'interès serà Euríbor amb una prima del 0,5% i un marge que es determinarà segons la solvència i característiques del titular, així com de les garanties aportades.
Aquesta iniciativa s'emmarca en les mesures del Govern per donar suport i potenciar projectes de creixement d'empreses o grups empresarials, de dimensió mitjana, en sectors que aporten valor afegit i ocupació per a l'economia catalana.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined