grau

El Govern crea el títol propi de grau superior en Luminotècnia per a les Arts Escèniques

query_builder   9 novembre 2021 14:35

event_note Nota de premsa

El Govern crea el títol propi de grau superior en Luminotècnia per a les Arts Escèniques

  • El sector de les arts escèniques demana una formació sobre il·luminació d’espectacles
  • Per això, es crea una titulació pròpia que dona resposta a les necessitats de qualificació professional en luminotècnia escènica, expressades pel sector

El Govern ha aprovat avui el decret pel qual es crea el títol de la Generalitat de tècnic o tècnica superior en Luminotècnia per a les Arts Escèniques, i se n’estableix el currículum. Amb l’aprovació del nou títol propi, s’ofereix a les persones interessades formació sobre il·luminació d’espectacles, que fins ara es feia de forma no reglada.

D’aquesta manera, aquest nou cicle formatiu de grau superior proporciona una formació ajustada a les necessitats de gestió d’il·luminació dels espectacles —teatre, dansa, circ, concerts, filmacions i altres —. Al mateix temps, la titulació donarà resposta a les necessitats de qualificació professional en luminotècnia escènica, expressades pel mateix sector.

El cicle tindrà una durada de 2.000 hores i s’inscriu en els ensenyaments d’arts escèniques. La competència general d’aquest títol consisteix a gestionar la il·luminació d’una creació d’arts escèniques o música en viu, segons el disseny d’il·luminació establert, instal·lant i operant els equips d’il·luminació escènica tenint en compte el projecte artístic general i els condicionants tècnics i econòmics.

Pel que fa al currículum, alguns dels objectius generals del cicle són:

  • Analitzar la dramatúrgia d’una escenificació i els valors expressius de la il·luminació i l’escenografia, determinant les característiques que la defineixen per incorporar-les al treball de gestió de la il·luminació.
  • Establir els equips necessaris per al muntatge de la il·luminació analitzant-ne les funcionalitats en relació amb els requisits tècnics i artístics.
  • Operar els equips de control de la il·luminació seguint les demandes de l’equip artístic, proposant solucions per a programar els estats de llum i la seqüència de la il·luminació escènica.
  • Participar en el procés d’aprenentatge col·lectiu dels assajos.
  • Caracteritzar les necessitats d’una producció escènica i aplicar tècniques d’il·luminació per a efectuar una proposta d’il·luminació d’acord amb els requisits funcionals de la producció en curs.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined