acra

Violant Cervera: "Hem de fer més efectiva la coordinació entre serveis sanitaris i socials"

query_builder   18 novembre 2021 21:04

event_note Nota de premsa

Violant Cervera: "Hem de fer més efectiva la coordinació entre serveis sanitaris i socials"

La consellera de Drets Socials ha participat en l’acte de lliurament dels Premis ACRA 2021, on ha entregat un guardó a la millor trajectòria professional a la doctora Magda Campins

premis acra

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha participat aquesta tarda en l’acte de lliurament dels Premis ACRA 2021 que atorga l’Associació Catalana de Recursos Assistencials.

Durant la seva intervenció, Cervera ha remarcat la importància de repensar el model d’atenció a la gent gran. En aquest sentit, ha recordat que juntament amb el Departament de Salut i comptant amb el món local, “des de Drets Socials treballem per crear una eina d’atenció integrada social i sanitària com a gestora del conjunt de recursos sociosanitaris. Un òrgan que, a banda d’assegurar una atenció integrada a la persona, ens permetrà realitzar una planificació conjunta i alinear les estratègies dels serveis sanitaris i socials”. La consellera ha destacat que aquesta eina permetrà, entre d’altres, assegurar una atenció integrada que permeti seguir tot el cicle vital de la persona, desenvolupar el seu projecte de vida i millorar l’experiència en l’atenció a necessitats complexes; realitzar una planificació conjunta i disposar d’un pressupost unificat que permeti alinear estratègies, i superar la fragmentació dels processos d’atenció i facilitar la transició entre serveis. “En definitiva, hem de fer més efectiva la coordinació entre serveis sanitaris i socials, perquè els professionals pugueu disposar de les eines per atendre més i millor els moments crítics”, ha reblat.

En el decurs de la cerimònia, Cervera ha lliurat el premi a la millor trajectòria professional a la Dra. Magda Campins, per la seva tasca enfront de la Covid19. Campins, metgessa i epidemiòloga, era fins fa poc la Cap del servei de medicina preventiva i epidemiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el centre que més pacients Covid19 ha tractat durant la pandèmia. Actualment és membre del grup de recerca en Epidemiologia i Salut Pública del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). 

La consellera ha entregat el guardó acompanyada de la presidenta d’Acra, Cinta Pascual. També han assistit a l’acte la secretària general del Departament de Drets Socials, Dolors Rusinés, i la directora general de Provisió de Serveis, M. Rosa Pons.