acord

El Govern aprova la signatura d'un memoràndum d'entesa amb la regió italiana de l'Emilia-Romanya

query_builder   23 novembre 2021 13:20

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la signatura d'un memoràndum d'entesa amb la regió italiana de l'Emilia-Romanya

  • Els dos territoris col·laboraran en la transformació digital de l’Administració pública i en camps com la innovació, el big data i la intel·ligència artificial

El Govern ha aprovat la signatura d’un memoràndum de col·laboració amb la regió de l’Emília-Romanya per reforçar la cooperació bilateral entre els dos territoris i promoure la transformació digital de l’Administració pública, la innovació, l’ús del Big Data i la intel·ligència artificial. L’acord també preveu cooperar en camps com l’educació superior i universitats i la recerca científica orientada a l’empresa, i reforçar la participació en xarxes internacionals. 

L’Emília-Romanya i Catalunya es troben entre les zones més actives de la Mediterrània en la identificació i implementació de projectes europeus en col·laboració amb institucions locals, centres de recerca, universitats i el sistema productiu. Els dos governs participen activament en iniciatives com el West-Med, sobre economia blava respectuosa amb el mar, i estan implicats en les activitats de la Unió per la Mediterrània i la Comissió Inter-Mediterrània (CRPM). També són socis en diferents projectes europeus, com el projecte de governança multilateral mediterrània Panoramed.

A més, comparteixen interessos com el foment de la innovació i la transformació digital. En aquest sentit, la regió de l'Emília-Romanya ha desenvolupat una estratègia, en una acció conjunta amb centres d‘investigació nacionals i regionals, per crear una gran infraestructura de Big Data on compartir conjunts de dades procedents de l'Administració pública.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined