casal català ginebra

El Govern aprova el reconeixement oficial del Centre Català de Ginebra, a Suïssa, com a comunitat catalana a l'exterior

query_builder   23 novembre 2021 13:19

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el reconeixement oficial del Centre Català de Ginebra, a Suïssa, com a comunitat catalana a l'exterior

  • Hi ha quatre comunitats catalanes reconegudes al país helvètic, on viuen 17.000 catalans

El Govern ha aprovat reconèixer oficialment el Centre Català de Ginebra, a Suïssa, com a comunitat catalana a l’exterior. Amb aquesta incorporació, ja són 145 les comunitats oficialment reconegudes arreu del món, de les quals 103 estan actives. A Suïssa hi viuen 17.000 catalans.

Amb aquesta, ja són quatre les comunitats reconegudes al país helvètic: Lausana, Zuric, Basilea i Casa Nostra de Suïssa, que les agrupa a totes elles. Els membres de la nova comunitat ja participaven regularment al Centre Català de Lausana. El dinamisme de la seva activitat ha fet possible l’expansió en dos casals, amb la qual cosa s’ha incrementat la proximitat a la comunitat catalana. La seva presidenta és Amanda Gavilanes, politòloga nascuda a Ginebra l’any 1983.

El Centre Català de Ginebra es va fundar el 27 d’octubre de l’any passat, i ja compta amb gairebé un centenar de membres. El seu primer acte presencial va tenir lloc enguany, per Sant Jordi. Entre els projectes per a aquest curs destaca la posada en marxa d’un club de lectura i de cursos de català.

Més d'un centenar de comunitats catalanes en actiu

Les comunitats catalanes a l'exterior són entitats associatives, sense ànim de lucre, constituïdes legalment fora de Catalunya per gent catalana o catalanòfila, que tenen com a finalitat la promoció de Catalunya i el suport a la comunitat catalana resident fora del territori català.

La més antiga es va crear el 1840 a l'Havana (Cuba): era la Societat de Beneficència de Naturals i Descendents de Catalunya, que va néixer amb l'objectiu principal de donar ajut i suport a aquells catalans emigrats des de principis del segle XIX que es trobaven en situació de necessitat o precarietat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined