Emprenedor

El Govern aprova el Catalunya Emprèn+I per al període 2021-2023

query_builder   30 novembre 2021 12:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Catalunya Emprèn+I per al període 2021-2023

  • El programa incorpora la dimensió innovadora per garantir la competitivitat del teixit empresarial català del futur

El Govern ha aprovat avui el Programa Catalunya Emprèn+I, de consolidació del foment de l'emprenedoria i la promoció de la cultura empresarial. El programa, hereu del creat inicialment l’any 2012, enguany incorpora en el seu títol la I d‘innovació, en tant que l’Executiu entén que aquesta dimensió és fonamental per garantir un avantatge competitiu del nostre teixit empresarial de cara al futur.

Aquest nou Catalunya Emprèn+I renova el programa vigent entre 2017 i 2020, en què ja es contemplava l’ecosistema empresarial català des d’una visió sistèmica. Durant aquest període, Catalunya ha mantingut el seu atractiu envers multinacionals i corporacions internacionals de primer nivell, amb una economia enfocada progressivament cap al món digital, un protagonisme creixent de les startups d’aquest àmbit i una demanda cada cop major de perfils professionals relacionats.

En paral·lel, s’ha apostat per enfortir l’ecosistema Deep Tech mitjançant una connexió estreta entre els centres generadors de recerca i el teixit empresarial, no només a través del mateix Catalunya Emprèn, sinó també d’una estratègia global definida en el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement. En aquest sentit, les actuacions adoptades han permès donar resposta eficient al nivell d’exigència que la pandèmia ha comportat en recerca biomèdica i en la seva conversió en solucions aplicables.

En aquest context, el Programa Catalunya Emprèn+I permetrà al Govern implementar una estratègia d'emprenedoria global i transformació innovadora que abastarà tota l'Administració de la Generalitat. Una transversalitat que es garantirà gràcies a la participació en la Comissió Interdepartamental del Programa de representants dels diferents departaments i ens amb implicacions en matèria d’emprenedoria i innovació.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined