Residus

L'Agència de Residus de Catalunya aporta 31 milions d'euros a la millora de les infraestructures de gestió de residus municipals

query_builder   30 novembre 2021 12:45

event_note Nota de premsa

L'Agència de Residus de Catalunya aporta 31 milions d'euros a la millora de les infraestructures de gestió de residus municipals

  • Per acord de Govern, s’aproven dues subvencions directes i una ampliació d’una subvenció directa al Consell Comarcal del Baix Camp, a la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet i al Consorci per a la Gestió de Residus del Bages
  • Les actuacions estan previstes en el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya (PINFRECAT)
  • Els acords aprovats són un impuls per continuar millorant les infraestructures de gestió de residus d’arreu del territori

El Govern ha autoritzat l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) a concedir dues subvencions directes i una ampliació de pressupost d’una subvenció directa a tres ens de gestió de residus municipals.

La primera subvenció directa és a favor del Consell Comarcal de Gestió de Residus del Baix Camp. Té un import de 29 milions d’euros (20.582.573,40 €, IVA inclòs) i es destinarà a actuacions per a l’ampliació i millora del Centre Comarcal de Gestió de Residus del Baix Camp, ubicat al municipi de Botarell.

La segona subvenció directa és a favor de Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet. Té un import de 2 milions d’euros (2.073.863,33 €, IVA inclòs) i es destinarà a actuacions per a l’ampliació i el segellament parcial del dipòsit ubicat a Benavarre, en el terme municipal de Montferrer i Castellbó (Alt Urgell). L’ajut permet finançar el 100% de les actuacions previstes i els fons procedeixen del Fons de Gestió de Residus Municipals, recaptats a través dels cànons sobre la disposició del rebuig, que es reinverteixen, entre altres matèries, en la millora de les infraestructures de gestió municipals del país.

Finalment, el Govern ha autoritzat l’ARC a concedir una ampliació de la subvenció directa a favor del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus. El Consorci és l’ens titular del Parc Ambiental de Bufalvent, situat al terme municipal de Manresa, que inclou les instal·lacions de dipòsit controlat i la planta de compostatge de la fracció orgànica dels residus municipals, i altres serveis complementaris. El Consorci és l’ens competent en la gestió dels residus municipals generats en l’àmbit dels ajuntaments consorciats, i altres serveis complementaris.

L’ajut té un import de 8.536.394 euros i atén un nou projecte executiu del Consorci del Bages que determina un canvi en el projecte subvencionat i un replantejament del projecte, amb la incorporació d’una nova línia de tractament de la fracció orgànica a les actuacions previstes anteriorment.

Les tres actuacions de millora (destinades al Consell Comarcal de Gestió de Residus del Baix Camp, Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet i al Consorci del Bages per a la Gestió de Residus) estan previstes al PINFRECAT, el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined