FGC

Les estacions de muntanya de Ferrocarrils reben més de 46.000 visitants durant el pont de desembre i superen els nivells d'afluència previs a la pandèmia

query_builder   8 desembre 2021 12:57

event_note Nota de premsa

Les estacions de muntanya de Ferrocarrils reben més de 46.000 visitants durant el pont de desembre i superen els nivells d'afluència previs a la pandèmia

  • El conjunt de les sis estacions gestionades per FGC supera en un 18% les xifres aconseguides el pont de desembre del 2019, quan van rebre més de 39.000 visitants
  • Els gruixos de neu actuals asseguren una bona campanya de Nadal a totes les estacions
FGC
Estació d'Espot.


Les estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han rebut durant aquest pont de desembre un total de 46.550 persones visitants, una xifra que confirma les previsions de recuperació de l’afluència prèvia a la pandèmia. Les bones condicions de neu al Pirineu i el bon estat de les pistes a les sis estacions han afavorit la visita de persones durant aquests cinc dies de pont, on s’han superat en un 18% les xifres d’afluència dels tres dies del pont de desembre del 2019, quan les sis estacions van reunir més de 39.000 visitants durant.

Tal com explica la presidenta d’FGC, Marta Subirà, “fem una valoració molt positiva de com ha anat el pont a les estacions d’FGC. Hem superat les dades del pont de desembre del 2019 i això ha estat possible gràcies a unes condicions de neu immillorables però també a disposar de totes les estacions a ple rendiment, amb algunes obertes des de l’últim cap de setmana de novembre, i en un estat òptim per rebre visitants”.

Pel que fa al detall de persones que han visitat cada estació, La Molina ha acollit aquest pont 20.102 persones, Vall de Núria 6.854, Vallter 3.751, Espot 4.066, Port Ainé 6.358 i Boí Taüll 5.418.

La quantitat de neu caiguda durant aquests dies fa que ara per ara hi hagi gruixos de neu a les estacions d’entre 20 i 60 cm, el que permet ser optimistes també de cara a la temporada de Nadal. “L’afluència de visitants d’aquests dies ens confirma que la gent tenia ganes de neu i de tornar a gaudir de les estacions. Ho han pogut fer i ho podran continuar fent. Les precipitacions de neu d’aquests dies en permeten tenir pràcticament assegurada neu pel Nadal i per tant tindrem les nostres destinacions en un estat òptim per rebre tothom qui vulgui gaudir de les nostres estacions”, assegura la presidenta d’FGC.

FGC
Estació de La Molina.


El personal de les sis estacions d’FGC treballa ara per condicionar les pistes amb l’objectiu de garantir les millors condicions per a les persones que visitin les estacions aquesta temporada 2021-2022.

Al web de Turisme FGC es pot consultar el Comunicat de Neu que informa diàriament sobre l’estat de les sis estacions gestionades per FGC, amb dades sobre l’estat d’obertura de les pistes, les precipitacions o els serveis disponibles en cada moment.  

2  

Imatges

Foto d'Espot

Foto d'Espot 273

Foto de La Molina

Foto de La Molina 372

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 535

2  

Talls de so

Tall de veu presidenta d'FGC, Marta Subirà
mp3 | 312

Tall de veu presidenta d'FGC, Marta Subirà
mp3 | 325