metro mobilitat

Vicepresidència comunica als agents socials la proposta de congelar les tarifes del transport públic per a l'any vinent

query_builder   13 desembre 2021 18:35

event_note Nota de premsa

Vicepresidència comunica als agents socials la proposta de congelar les tarifes del transport públic per a l'any vinent

metro mobilitat

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha comunicat avui als organismes, sectors i agents socials relacionats amb la mobilitat la proposta del Govern de congelar les tarifes del transport públic per a l’any que ve. El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ha exposat aquesta mesura, en la línia de les polítiques de la Generalitat de promoure la descarbonització de la mobilitat, en el Ple del Consell de la Mobilitat que s’ha celebrat avui telemàticament.


El Consell de la Mobilitat és un òrgan consultiu, assessor i de concertació i participació de les administracions, els organismes, les corporacions, les entitats i els sectors socials vinculats a la mobilitat. Així, hi són representades les administracions amb competències en matèria de mobilitat, associacions de municipis, organitzacions empresarials i sindicals, organitzacions representatives de consumidors i usuaris i, empreses operadores de transport, diverses entitats cíviques i socials.


Durant el plenari, s’ha presentat l’Estratègia Catalana del Vianant, elaborada pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, que recull més de 90 accions amb l’objectiu d’incrementar la mobilitat a peu, activa i saludable, i reduir la sinistralitat. Amb aquest pla, el departament vol situar el vianant al centre de la mobilitat en els desplaçaments urbans i de curt recorregut per a fer les nostres ciutats més sostenibles i saludables i prioritzar-lo en l’espai públic tenint en compte les seves necessitats a l’hora de dissenyar les infraestructures viàries.


Així mateix, s’ha exposat al plenari el Pla contra l'assetjament sexual en el transport públic que té en marxa el Departament, l’Institut Català de les Dones i l’ATM de l’àrea de Barcelona. El pla proposa per a reduir i prevenir les violències masclistes i les agressions sexuals en el sistema de transport públic mesures com la planificació amb perspectiva de gènere, l’aplicació d’un protocol unitari i integral per abordar l’assetjament sexual, la implantació d’infraestructures més segures i accessibles, l’augment de càmeres de videovigilància, les campanyes de conscienciació o l’impuls de la figura de l’agent preventiva.


Finalment, també s’ha tractat en el Consell el nou portal de la Generalitat especialitzat en la mobilitat, l’Observatori de la Mobilitat de Catalunya (OMC). Té la voluntat de difondre, de manera sistemàtica, tota la informació rellevant sobre la mobilitat a Catalunya de manera integrada en una plataforma fiable, funcional i accessible. La informació de més d’una trentena d’agents públics i privats nodreix de contingut el portal.

 

Aquest Observatori neix fruit dels requeriments de la Llei 9/2003, de 13 de juny, de la mobilitat, i de la Llei 21/2015, del 29 de juliol, de finançament del sistema de transport públic de Catalunya. L’ATM de l’àrea de Barcelona, per encàrrec de la Generalitat de Catalunya, du a terme les tasques de gestió del web.

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 251