RESCAT

El Govern dona llum verda a la col·laboració entre el Departament d'Interior i l'Autoritat Portuària de Tarragona per a la seva adhesió a la xarxa RESCAT

query_builder   14 desembre 2021 13:55

event_note Nota de premsa

El Govern dona llum verda a la col·laboració entre el Departament d'Interior i l'Autoritat Portuària de Tarragona per a la seva adhesió a la xarxa RESCAT

El Govern ha donat llum verda a l’acord de col·laboració entre el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i l’Autoritat Portuària de Tarragona per a la seva adhesió a la xarxa de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya (RESCAT). Un cop aprovat l’acord per part del Govern, en les properes setmanes es formalitzarà la signatura del conveni.

Amb aquest conveni, l’Autoritat Portuària de Tarragona s’integrarà a la xarxa RESCAT i d’aquesta manera el Port de Tarragona podrà utilitzar-la com a sistema que permet una millor interlocució amb el Departament d’Interior, i amb l’objectiu de disposar d’una operativa que garanteixi la gestió de les situacions d’emergències i de seguretat disposant dels mateixos canals de coordinació que els altres serveis de seguretat i d’emergències que també utilitzen aquesta xarxa. La interconnexió del Port de Tarragona a la xarxa Rescat és molt rellevant davant la complexitat que suposa aquesta infraestructura en el camp de les emergències. 

La xarxa RESCAT és la xarxa de radiocomunicacions d'emergència i seguretat, propietat de la Generalitat de Catalunya, que aplega els cossos de seguretat, els serveis d’emergències i diversos gestors d'infraestructures de Catalunya: Mossos d'Esquadra, Policies Locals, Bombers de la Generalitat, Bombers i Guàrdia Urbana de Barcelona, Protecció Civil, Servei d'Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Departament de la Vicepresidència i de Polítiques digitals i Territori, Agència Catalana de l'Aigua i Servei Català de Trànsit, entre d'altres.

El propòsit de la xarxa RESCAT és el de servir a tots i cadascun dels col·lectius implicats en la seguretat, les emergències i serveis i subministraments bàsics amb la finalitat de millorar el rendiment, l’eficàcia i l’operativa de tots els recursos del país que treballen en aquests àmbits. La xarxa proporciona un mecanisme de comunicació robust i d’alta disponibilitat, i està dimensionada per gestionar grans volums de comunicacions alhora que garanteix les comunicacions de veu de forma segura i xifrada.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined