IA

L'Executiu finança amb 600.000 euros el nou Grau en Intel·ligència Artificial (GIA) de la UPC

query_builder   14 desembre 2021 13:55

event_note Nota de premsa

L'Executiu finança amb 600.000 euros el nou Grau en Intel·ligència Artificial (GIA) de la UPC

  • L’objectiu és millorar l’oferta universitària en IA per donar resposta a la demanda creixent de professionals qualificats en aquest àmbit

El Govern ha autoritzat avui el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori a concedir una subvenció directa de 600.000 euros durant el període 2021-2024 a la UPC per al finançament de la implantació del nou grau en IA. El suport del Govern al nou grau, emmarcat en l’estratègia Catalonia.AI, té per objectiu millorar l’oferta universitària en IA per donar resposta a la demanda creixent de professionals qualificats en aquest àmbit.

El GIA és fruit d’un conveni signat ara fa un any per la Generalitat de Catalunya i la UPC que establia l’aportació de 600.000 euros per part de Polítiques Digitals (a raó de 200.000 euros anuals) per a la creació i activació d’aquest nou grau universitari. Gràcies a la posada en marxa del GIA de la UPC, Catalunya disposa des d’aquest mateix curs (2021-2022) de la formació universitària oficial en Intel·ligència Artificial més completa de tot l’Estat.

Això és així perquè el nou grau s’ha afegit al programa de doctorat i al màster oficial específics en IA que ofereix la UPC des de 1985 i 2005, respectivament, i ha convertit la UPC en la primera universitat de tot l’Estat a oferir una formació oficial completa en IA, amb grau, màster i programa de doctorat.

El suport i finançament del primer grau oficial en IA de Catalunya per part del Govern respon a l’objectiu de la Vicepresidència, explicitat en la seva estratègia digital i concretament en l’estratègia Catalonia.AI, de millorar l’oferta universitària vinculada a la intel·ligència artificial per donar resposta a la demanda cada cop més creixent de professionals qualificats en aquest àmbit, un dels més sol·licitats pel sector digital.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined