Imatge virtual de la proposta d'ordenació

Territori facilita la implantació de Kronospan al polígon Catalunya Sud de Tortosa

query_builder   17 desembre 2021 14:08

event_note Nota de premsa

Territori facilita la implantació de Kronospan al polígon Catalunya Sud de Tortosa

  • Aprovada la modificació del planejament municipal per permetre la implantació d’una gran indústria en uns terrenys propietat, en la seva major part, de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL)
  • La companyia generarà 180 llocs de treball directes i altres indirectes, per la necessitat de comptar amb indústries complementàries properes
Imatge virtual de la proposta d'ordenació
Imatge virtual de la proposta d'ordenació

La Comissió territorial d’urbanisme de les Terres de l’Ebre, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat una modificació del planejament municipal de Tortosa (Baix Ebre) que farà possible la implantació de l’empresa austríaca Kronospan, dedicada a la fabricació de taulers d’aglomerat per al sector del moble, al polígon Catalunya Sud. Gran part dels terrenys on se situarà la companyia són propietat de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL).

Per aconseguir l’espai suficient per a la instal·lació d’aquesta indústria, es duen a terme diversos canvis de qualificació del sòl al polígon, concentrant les zones verdes en una única franja contínua i traslladant la ubicació d’un equipament previst pel planejament a un emplaçament amb un entorn urbà més consolidat.

D’aquesta manera, s’agrupen diverses parcel·les de petites dimensions en una única, de 255.743 m² de superfície i que es qualifica com a indústria aïllada separada. La nova construcció podrà tenir una alçada màxima de 15 metres i puntualment de 26 metres, necessàries per a un tipus d’indústria que empra maquinària de gran alçada en els seus processos productius; i se situarà sobre una plataforma única. També es reserva espai per a un mínim de 180 places d’aparcament per a vehicles i altres 30 per a bicicletes, el que permetrà atendre la mobilitat generada per la creació d’ocupació prevista.

En aquest sentit, es calcula que la implantació de Kronospan comportarà la creació de 180 llocs de treball directes i altres d’indirectes, tenint en compte que seran necessàries altres indústries complementàries properes. La modificació de planejament aprovada definitivament avui, doncs, impulsarà l’activitat econòmica i la generació d’oportunitats a la comarca del Baix Ebre amb un projecte sostenible i d’economia circular. L’empresa ja ha iniciat els moviments de terres per adequar els terrenys, i preveu la posada en funcionament de les instal·lacions a finals del 2022.

 

1  

Imatges

Imatge virtual

Imatge virtual 204

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 285