El Govern amplia el Pla d'implementació de la Finestreta Única Empresa (FUE) fins al 2023

El Govern amplia el Pla d'implementació de la Finestreta Única Empresa (FUE) fins al 2023

query_builder   21 desembre 2021 13:16

event_note Nota de premsa

El Govern amplia el Pla d'implementació de la Finestreta Única Empresa (FUE) fins al 2023

  • Amb aquesta ampliació, el Pla podrà donar compliment a les previsions incloses a la Llei 18/2020 de facilitació econòmica, que han d’estar enllestides en l’horitzó de 2023
  • La FUE és un projecte estratègic impulsat per la Generalitat des de 2011, amb l'objectiu de propiciar un canvi de model de relació entre empreses i Administració que faciliti l'activitat econòmica, basat en la confiança en l'empresariat
  • Actualment, la FUE ja és present al 97% dels municipis de Catalunya i ofereix servei al 77% de la població

El Govern ha acordat avui ampliar fins al 2023 el Pla d’implementació de la Finestreta Única Empresa (FUE), amb l’objectiu de donar compliment a les previsions incloses a la Llei 18/2020 de facilitació econòmica, que han d’estar enllestides en l’horitzó de 2023.

Entre les previsions que contempla la Llei 18/2020, s’inclou l’obligació de les administracions públiques catalanes d’adaptar-se al model de relació amb les empreses de la FUE, i l’obligació d’incorporar els procediments administratius a la cerca guiada i les col·leccions de dades estandarditzades al Directori d’empreses, establiments i registres. La llei, aprovada fa tot just un any, dona un termini de dos anys per complir aquestes obligacions.

La FUE és un projecte estratègic impulsat per la Generalitat des de 2011, amb l'objectiu de propiciar un canvi de model de relació entre empreses i Administració que faciliti l'activitat econòmica, basat en la confiança en la tasca de l'empresariat. La seva missió és oferir serveis integrats, accessibles, digitals i proactius a les empreses i els professionals amb la voluntat d’esdevenir un punt únic de relació amb totes les administracions, en la gestió dels tràmits administratius vinculats a la seva activitat, siguin de la Generalitat, locals o estatals.

Actualment, la FUE ja és present al 97 % dels municipis de Catalunya i ofereix servei al 77 % de la població. Pel que fa al catàleg de tràmits, actualment incorpora un total de 701 tràmits, gairebé el doble que el 2011 (381 tràmits). Així mateix, al llarg de 2021, la FUE ha tramitat més de 500.000 expedients, el 98 % dels quals en format electrònic. Des de la seva posada en marxa, la tramitació d’expedients a través de la FUE ha crescut en general i, en especial, la tramitació electrònica (el 2014, per exemple, dels 93.236 expedients tramitats només el 37 % van ser per via electrònica).

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined