La inspectora Montserrat Escudé assumeix les funcions de portaveu del cos de Mossos d'Esquadra

query_builder   21 desembre 2021 17:26

event_note Nota de premsa

La inspectora Montserrat Escudé assumeix les funcions de portaveu del cos de Mossos d'Esquadra

. Actualment és la cap de l’Àrea Tècnica de Proximitat i de Seguretat Ciutadana, càrrec que continuarà mantenint amb les noves responsabilitats

La inspectora Montserrat Escudé, de 46 anys, serà la nova portaveu del cos de Mossos d’Esquadra. Llicenciada en llengua i literatura angleses per la Universitat de Barcelona, és des de l’any 2020 la cap de l’Àrea Tècnica de Proximitat i de Seguretat Ciutadana (ATPROX). Des d’aquesta Àrea Central ha treballat en la defensa i l’impuls del model de proximitat i prevenció del cos de Mossos d’Esquadra, centrat en la seguretat dels col·lectius més vulnerables, com ara les dones i els seus fills i filles víctimes de violència masclista, els col·lectius LGTBIQ+, les persones grans, les persones sense llar i els menors, entre d’altres.

Va ingressar al cos l’any 2003 i ha treballat des del 2005 en l’atenció a les víctimes, principalment dones que han estat víctimes de violència de gènere i domèstica. La nova portaveu dels Mossos d’Esquadra s’ha especialitzat en l’abordatge de les violències masclistes i en l’atenció a la víctima, prioritzant el tractament de les dones i els seus fills/es i la seva protecció. La inspectora Montserrat Escudé, que l’any 2008 va assumir les funcions de cap del Grup Central d’Atenció a la Víctima, és un referent a Catalunya en aquest àmbit i participa des de fa anys en col·loquis, jornades i conferències relacionades amb la lluita contra les violències masclistes. També ha participat en diferents projectes i conferències internacionals vinculades amb la protecció de col·lectius vulnerables i la diversitat.  Destaquen Breaking the barriers, improving accés to justice for victims of anti LGBTE hate crimes, a Bulgària (2018), i Training against hate crimes for law enforcement, organitzat per la xarxa europea de dones policies i l’oficina OSCE, a Escòcia (2018).

En l’àmbit de la docència, és coordinadora del Curs d’atenció i seguiment a les víctimes de l’Escola de Policia de Catalunya i professora adscrita a la Universitat de Barcelona, com a docent en el Grau de Seguretat.

Àrea de Comunicació
Barcelona, 21 de desembre de 2021

1  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 118