ED

Els Mossos d'Esquadra posen en marxa el dispositiu específic de compliment de mesures COVID durant les Festes de Nadal i Cap d'Any

query_builder   23 desembre 2021 15:11

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra posen en marxa el dispositiu específic de compliment de mesures COVID durant les Festes de Nadal i Cap d'Any

El cos de Mossos d’Esquadra ha desplegat un dispositiu específic amb l’objectiu d’establir les mesures preventives oportunes per tal de garantir el compliment de la normativa establerta per fer front a la crisis sanitària ocasionada per la COVID 19.

El dispositiu, que anirà del 24 de desembre de 2021 al 9 de gener de 2022,  vetllarà pel compliment de la limitació de mobilitat personal nocturna de 1 a 6 hores i per garantir un ús adequat dels espais públics i evitar l’ocupació massiva arreu de Catalunya derivades de les probables restriccions per garantir les mesures de distanciament social.

Per fer-ho possible i garantir la presència policial, s'incrementaran les patrulles de seguretat ciutadana i es reforçaran els equips d’ordre públic en el conjunt de Catalunya i en cadascun dels torns de nit. El nombre d’increment de  patrulles de seguretat ciutadana serà de 50 en el conjunt de Catalunya i en cadascun dels torns de nit. El nombre d’increment  d’equips d’ordre públic serà de 16 en el conjunt de Catalunya i en cadascun dels torns de nit. Uns 200 agents més al carrer per torn de nit que s’addicionen als serveis ordinaris. Aquest reforç suposarà 698.807 € en hores extra d’agents.

Cal destacar que les dades dels darrers deu dies posen de manifest l’elevadíssim nivell de compliment per part de la ciutadania i la tasca eminentment preventiva dels Mossos d’Esquadra. Entre els dies 10 i 19 de desembre, s’han fet 3.001 actuacions d'Informació, vigilància i inspecció arreu del país i només s'han aixecat denúncies en un 0.8% dels casos, concretament hi han hagut 24 denúncies. Del total de les actuacions, un 29% ha estat en espais d'oci, un 68% en locals de restauració i el 3% restant en gimnasos i residències. De les 24 denúncies, 6 han estat imposades a locals d'oci i 18 a locals de restauració, cap en gimnasos.

Des de l’inici de la pandèmia, el cos dels Mossos d’Esquadra realitza tasques de prevenció i d’informació en relació al seguiment de les mesures Covid de manera ordinària i ha anat adaptant l’operativa a la normativa i de manera proporcional a l’evolució de la pandèmia.