Comencen les obres de reparació i d'estabilització del túnel de la T-330 d'Horta de Sant Joan

query_builder   30 desembre 2021 12:00

event_note Nota de premsa

Comencen les obres de reparació i d'estabilització del túnel de la T-330 d'Horta de Sant Joan

  • Els treballs compten amb un pressupost de prop de 2,3 MEUR i finalitzaran l’estiu vinent

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori començarà aquests dies les obres per a reparar i millorar l’estabilitat al túnel de la T-330 a Horta de Sant Joan (Terra Alta), tancat al trànsit per motius de seguretat viària. Els treballs comptaran amb un pressupost de prop de 2,3 MEUR i finalitzaran l’estiu vinent.

Les tasques que es duran a terme consistiran principalment en el reforçament interior de l’estructura mitjançant la col·locació d’encavallaments metàl·lics i el reforçament dels murs interiors al llarg del fals túnel, que té una longitud de quasi 100 metres. Així mateix, es reforçarà el terreny confrontant al túnel i a la seva proximitat amb injeccions de beurada de ciment.

El túnel, situat al quilòmetre 18,5 de la T-330, es va tancar al trànsit el juny passat com a conseqüència de l’aparició de fissures en l’estructura. Les primeres setmanes, els vehicles es van desviar per l’eix viari Horta de Sant Joan-Gandesa-Xerta (T-334, TV-3531, C-43 i C-12). El  juliol, es va habilitar un desviament provisional pel costat del túnel, tot recuperant un tram de l’antiga carretera, per estalviar temps de recorregut a les persones usuàries.

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 155