FGC

Ferrocarrils inicia les obres de rehabilitació i millora del pont sobre la riera de Rubí

query_builder   13 gener 2022 11:30

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils inicia les obres de rehabilitació i millora del pont sobre la riera de Rubí

  • Els treballs, que duraran set mesos, consisteixen en el reforç de la pila central del pont, la rehabilitació de les estructures de formigó i en l’ampliació i millora del pas de vianants
  • Aquesta actuació s’emmarca en la política d’FGC de renovació i millora constant de les seves infraestructures per garantir un servei de qualitat i de compromís amb els municipis per on transcorren les seves línies
FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha iniciat les obres de rehabilitació i millora del pont sobre la riera de Rubí, a la línia Barcelona-Vallès. Els treballs estan estructurats en tres actuacions bàsiques: el reforç del fonament de la pila central, la reparació de les estructures de formigó i l’arranjament del pas de vianants. Les obres, amb un import de 735.000 euros i un termini d’execució de 7 mesos, formen part de la política de Ferrocarrils de  renovació i millora constant de les seves infraestructures per garantir un servei de qualitat i de compromís amb els municipis per on transcorren les seves línies.

El pont que es repara és un pas elevat sobre la riera de Rubí i la carretera C-1413a per on hi ha un tram de doble via i un pas de vianants. El pas de la doble via té 9 metres d’ample i està recolzat amb set bigues de formigó en doble T. Els treballs consisteixen en el reforç de la base de la pila central del pont, la reparació i protecció de totes les superfícies de formigó amb un tractament inhibidor de la corrosió i la millora del drenatge, de manera que s’augmentarà la durabilitat de l’estructura.

Pel que fa al pas de vianants, l’actuació consistirà en millorar el drenatge per evitar l’acumulació d’aigua en dies de pluja i així com l’ample lliure de pas per als vianants. També se substituirà la barana existent per una de nova d’acer galvanitzat i es canviarà tot l’enllumenat.

Tot i que la major part dels treballs s’executaran des de la llera de la riera, per a la repavimentació del pas de vianants caldrà tallar puntualment el pas de persones. Aquesta afectació es coordinarà amb l’Ajuntament de Rubí i es comunicarà oportunament, indicant un itinerari alternatiu. El servei de trens no es veurà afectat durant l’execució dels treballs.

1  

Imatges

Foto

Foto 3007

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 401