iva

El Govern acorda acceptar el procediment establert pel Govern espanyol per a la devolució de l'IVA pendent del 2017, que ascendeix a 526,8 milions d'euros

query_builder   25 gener 2022 14:09

event_note Nota de premsa

El Govern acorda acceptar el procediment establert pel Govern espanyol per a la devolució de l'IVA pendent del 2017, que ascendeix a 526,8 milions d'euros

El Govern ha acordat acceptar la mesura prevista en els pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2022 per tal que el Govern espanyol faci efectiva la liquidació a la Generalitat de l’IVA pendent del 2017, que ascendeix a un import de 526,79 milions d’euros més interessos. Es tracta d’una reclamació que la Generalitat ha fet repetidament. La darrera vegada va ser en el marc de la reunió del Consejo de Política Fiscal y Financiera del 28 de juliol del 2021, a càrrec del conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró.

El Govern també ha acordat fer els passos necessaris per tancar el procediment de reclamació interposat a la Sala Contenciosa Administrativa de l'Audiència Nacional, així com el compromís de no iniciar nous procediments en la via administrativa o judicial relatius a aquestes reivindicacions.

Amb aquest acord es dona compliment a allò que estableix l’apartat 3 de la disposició addicional norantena de la Llei 22/2021, de 28 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2022, que regula la compensació a les comunitats per l'efecte de la implantació del Subministrament Immediat d’Informació (SII)-IVA en la liquidació dels recursos del Sistema de finançament autonòmic de 2017.

Per accedir a aquesta compensació, les comunitats han de remetre al Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, en el termini d'un mes des de l'entrada en vigor de la llei de pressupostos, un Acord del seu Consell de Govern en el qual es disposi que l'esmentada mesura permet donar satisfacció a totes les reivindicacions de la comunitat relatives a la implantació del SII IVA i el compromís de no iniciar nous procediments en la via administrativa o judicial relatius a aquestes reivindicacions.

Així mateix, en cas que existeixi un procés judicial en curs en relació amb aquestes reivindicacions, l'Acord ha d'incloure el compromís de la comunitat o ciutat a realitzar les actuacions necessàries per conduir-lo al seu acabament.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined