autobús demanda

Nou servei de bus a la demanda per atendre la mobilitat entre Castellví de Rosanes i Sant Andreu de la Barca

query_builder   1 febrer 2022 12:53

event_note Nota de premsa

Nou servei de bus a la demanda per atendre la mobilitat entre Castellví de Rosanes i Sant Andreu de la Barca

  • La marca Clic.cat respon a un model de transport basat en la digitalització que facilita i agilitza l’accés als serveis de la ciutadania

 

  • Amb aquesta nova línia, la xarxa de transport a la demanda de la Generalitat de Catalunya compta amb 236 línies, que beneficien 739 nuclis de població arreu de Catalunya
autobús demanda

El Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori ha engegat avui un nou servei d’autobús a la demanda Clic.cat entre els nuclis de Valldaina i Can Sunyer, a Castellví de Rosanes, i el municipi de Sant Andreu de la Barca. Aquest nou servei funciona mitjançant la creació d’un núvol de parades als barris de Valldaina i de Can Sunyer de Castellví de Rosanes i al barri de la Colònia de Sant Andreu de la Barca, juntament amb les parades més importants del centre de Sant Andreu i la zona del Palau (Institut, Ajuntament o estació de Ferrocarrils de la Generalitat), i permet fer trajectes des de qualsevol parada a qualsevol altra, tot establint un total de 37 parades.

La directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, ha remarcat que “aquesta actuació millora les condicions de mobilitat dels nuclis de Castellví de Rosanes i Sant Andreu de la Barca amb un sistema de transport innovador amb l’ús d’eines digitals que permeten optimitzar la prestació del servei i apropar-lo al conjunt de la ciutadania”. A més, “amb la incorporació del servei al programa clic.cat per a la digitalització dels serveis de transport a la demanda, s’afavoreix la intermodalitat, amb uns mitjans ajustats a la demanda existent”.

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha destacat que la seva posada en marxa “és una aposta pel medi ambient, ja que fa més efectiu el servei i el converteix en una alternativa eficaç al transport privat”. Alba ha subratllat la col·laboració de les diferents administracions “per fer accions en benefici de la ciutadania”.

L’alcalde de Castellví de Rosanes, Adrià Camino, ha afirmat que el nou servei “suposa una millora molt important per a Can Sunyer i Valldaina” i ha assenyalat que “ara el bus ja no tindrà una ruta fixa, el que ha permès que hagi moltes més parades” i això facilita que més gent pugui agafar el servei a prop de casa.

 

autobús demanda

El servei a la demanda funcionarà de dilluns a divendres feiners de 7.30 h a 13.00 h al matí i de 16.45 h a 19.15h a la tarda, excepte el mes d’agost. Per utilitzar-lo, cal fer una reserva a través d’una aplicació mòbil Clic.cat i indicar la parada d’origen i la de destinació de la línia que es vol utilitzar. Aquesta aplicació es pot descarregar des d’App Store o Play Store.

Aquest nou servei, que suposa la transformació del servei regular existent fins ara, és prestat per l’empresa concessionària Soler i Sauret, SA, forma part del sistema integrat de l’ATM de Barcelona. Els vehicles estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

4  

Imatges

Fotografia

Fotografia 3136

Fotografia

Fotografia 3697

Mapa servei

Mapa servei 130

Fulletó nou servei

Fulletó nou servei 999

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 898

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined