CC La Sala

El centre cultural La Sala de Sant Salvador de Guardiola estrena nou accés adaptat

query_builder   2 febrer 2022 13:49

event_note Nota de premsa

El centre cultural La Sala de Sant Salvador de Guardiola estrena nou accés adaptat

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha finalitzat les obres de construcció d’un nou accés adaptat al centre cultural “La Sala”, al terme municipal de Sant Salvador de Guardiola, a la comarca del Bages.

L’Ajuntament, el Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, a través de la Direcció general d’Ordenació del Territori i Urbanisme i l’INCASÒL són el promotors d’aquesta obra que forma part del programa “Reviure les velles ciutats”. Ha tingut un cost de 58.628,04€ (IVA inclòs) aportats per la Generalitat, 42.000,00 € (IVA inclòs), i l’Ajuntament,16.628,04€ (IVA inclòs).

L’obra ha consistit en transformar en porta d’accés una de les finestres laterals de l’edifici i construir una rampa i escales per accedir-hi des del carrer de la Creu. La rampa té 1,50 metres d’amplada i un 10% de pendent i desemboca en la vorera. Posteriorment s’hi podrà accedir des del vial quan l’Ajuntament reurbanitzi el carrer de la Creu amb una plataforma única eliminant el desnivell entre la vorera i la calçada.

El local de La Sala es va inaugurar l’any 1912 i substituí l’antic Casino La Unió, situat a l’actual carrer Pesarrodona. Es tracta d’un edifici d’inspiració modernista en forma de “L”. En una de les ales s’ubica la sala polivalent (teatre, sala de reunions i de ball) i en l’altra un bar restaurant en planta baixa i una sala sense ús en planta pis. L’any 1984 va ser restaurat i ampliat interiorment i, a principis del 2015, tant la sala polivalent com el bar restaurant, varen ser totalment rehabilitats.

L’edifici està catalogat com a Bé de Protecció Urbanística (BPU) en què es protegeix la seva volumetria, i és de propietat municipal.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 160