Autoritats durant la visita

S'inaugura la depuradora d'Avià, la setzena activa en el Berguedà, amb una inversió superior als 2,5 MEUR

query_builder   4 febrer 2022 12:10

event_note Nota de premsa

S'inaugura la depuradora d'Avià, la setzena activa en el Berguedà, amb una inversió superior als 2,5 MEUR

  • La planta té una capacitat per tractar 600 m3/dia, equivalent a una població de 2.800 habitants, i sanejarà les aigües residuals generades en els nuclis d’Avià, el Barri de la Creu, el Molí del Castell i Graugés

  • Amb aquesta són 16 les depuradores actives al Berguedà, que sanegen les aigües residuals generades per més del 90% de la seva població

  • La posada en servei d’aquesta depuradora suposarà la millora mediambiental del torrent de la Font Calda, la Rasa de Sobrestrada i la riera de Coforb
El grup d'autoritats durant la inauguració de la depuradora.
El grup d'autoritats durant la inauguració de la depuradora.

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, i l’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, amb la presència de la delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, i del president del consell comarcal del Berguedà, Josep Lara, han inaugurat avui la depuradora d’aigües residuals d’Avià, a la comarca del Berguedà.

Aquesta actuació, que ha suposat una inversió de 2,5 milions d’euros, ha consistit en la construcció d’una depuradora de tipus biològic, amb capacitat per sanejar 600 m3/dia, equivalent a una població de 2.800 habitants, a més de 6,5 quilòmetres de col·lectors i tres estacions de bombament.

La planta tindrà la funció de recollir i tractar les aigües residuals generades en els nuclis d’Avià, el Barri de la Creu, el Molí del Castell i Graugés i farà possible la millora mediambiental de la Font Calda, la Rasa de Sobrestrada i la riera de Coforb (conca del riu Llobregat).

L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, ha assegurat que “avui és un dia històric pel nostre municipi” que ha vist com, finalment, “s’ha fet realitat una obra llargament reivindicada. Al llarg dels anys ha calgut superar diferents esculls abans d’arribar fins aquí. No ha estat fàcil” ha constatat. La dirigent berguedana ha tingut unes paraules d’agraïment per a totes aquelles persones que d’una manera o altra “han posat el seu granet de sorra des del 2002 i fins ara perquè aquesta depuradora sigui una realitat”. Patrocini Canal ha posat en valor que l’estació depuradora “és uns infraestructura molt necessària per realitzar el sanejament de les aigües residuals del municipi”. Per la batllessa, la depuradora permet que Avià faci “un important pas endavant en la cura de l’entorn natural”. 

Per la seva banda, el director de l’ACA, Samuel Reyes, a més de destacar que “la depuradora marcarà un abans i un després en la millora qualitativa de la riera de Coforb”, ha remarcat que aquesta és la setzena depuradora en servei a la comarca, garantint que més del 90% de la població del Berguedà tingui el sanejament de les aigües residuals garantit”.

Sanejament a Catalunya

Actualment hi ha 536 depuradores en servei a Catalunya, que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

3  

Imatges

Foto 1. Autoritats durant la visita.

Foto 1. Autoritats durant la visita. 239

Foto 2. Panoràmica de la depuradora d'Avià.

Foto 2. Panoràmica de la depuradora d'Avià. 293

Foto 3. Autoritats durant la visita a la nova planta.

Foto 3. Autoritats durant la visita a la nova planta. 477

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 182