Taller

Més de 200 estudiants assistiran als tallers de l'Escola Agrària i Alimentària de l'Empordà per descobrir el sector alimentari

query_builder   7 febrer 2022 12:52

event_note Nota de premsa

Més de 200 estudiants assistiran als tallers de l'Escola Agrària i Alimentària de l'Empordà per descobrir el sector alimentari

  • La bioquímica de la fruita, els additius alimentaris i el procés d’elaboració de productes alimentaris seran els temes centrals dels tallers
  • L’objectiu és apropar el sector agroalimentari a l’alumnat i donar-ne a conèixer les oportunitats laborals
  • El primer taller, focalitzat en la bioquímica de la fruita, es durà a terme aquest dimecres, 9 de febrer
Imatges del taller pilot

L’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà, centre formatiu de la xarxa d’escoles del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, acollirà més de 200 estudiants de batxillerat i de cicles formatius d’una desena d’instituts diferents de la província de Girona durant el curs escolar 2021-2022. L’objectiu és apropar la tecnologia i la producció alimentària al jovent a través de tallers pràctics i dinàmics, i mostrar-los les diverses oportunitats laborals del sector agroalimentari de les comarques gironines.

Els tallers donaran a conèixer diferents aspectes del món alimentari. El primer taller està focalitzat en la bioquímica de la fruita i l’alumnat podrà aprendre temes com l’anàlisi de la maduresa i l’estat bioquímic d’una fruita, el procés de tractament, l’activitat enzimàtica i l’obtenció dels sucs de fruita i el mesurament dels seus paràmetres.

Un altre taller que ofereix el centre és el d’additius alimentaris, on els estudiants podran descobrir els principals additius alimentaris, els colorants alimentaris i les textures dels aliments, entre altres conceptes.

Finalment, l’últim taller que s’organitza se centra a ensenyar el procés d’elaboració d’un producte alimentari, els mecanismes que hi intervenen i el procés de producció (ingredients i equips). Finalment, l’alumnat podrà fer un tast del producte que haurà elaborat a l’obrador de l’escola.

Amb l’objectiu d’oferir una experiència més completa, l’Escola ha unit forces amb Llet Nostra perquè els instituts que assisteixin als tallers puguin aprofitar el dia al poble de Monells i participar a l’Experiència #APROP.

L’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà, situada a Monells (Baix Empordà), posa en pràctica aquests tallers gratuïts per despertar vocacions agroalimentàries, crear interès entre l’alumnat per dedicar-se professionalment en aquest sector i contribuir a fer front a l’alta demanda de professionals qualificats que reclama el món agroalimentari català.

L’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà

L’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà és un centre formatiu de la xarxa d’escoles del Servei de Formació Agrària del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Va iniciar la seva activitat l’any 1971 i, actualment, està especialitzada en la formació adreçada a la indústria agroalimentària.

El centre imparteix formació reglada a través del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries que permet formar tècnics per treballar en departaments de qualitat, producció i I+D d’empreses agroalimentàries. Segons dades de l’Escola, el 90% de l’alumnat que cursa aquests estudis troba feina en acabar el curs.

També, disposa d’una àmplia oferta de formació contínua amb cursos de durada variable i jornades tècniques adreçats als professionals del sector agroalimentari, als petits productors i transformadors agroalimentaris i als productors agraris que es volen iniciar en la transformació de productes.

A més, el centre formatiu treballa en xarxa amb les empreses alimentàries de la zona i pot donar suport als instituts si volen visitar projectes d’altres sectors empresarials o zones territorials.

4  

Imatges

Taller pilot

Taller pilot 255

Taller pilot

Taller pilot 317

Taller pilot

Taller pilot 279

Aditius Alimentaris

Aditius Alimentaris 442

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined