digitalitzacio

El Govern digitalitzarà les publicacions de la Generalitat del període republicà

query_builder   8 febrer 2022 12:45

event_note Nota de premsa

El Govern digitalitzarà les publicacions de la Generalitat del període republicà

  • L’objectiu és preservar i difondre aquestes obres rellevants editades entre el 1931 i el 1939

L’Entitat Autònoma del Diari Oficial i Publicacions (EADOP) serà l’encarregada de digitalitzar les publicacions que la Generalitat de Catalunya va editar entre el 1931 i el 1939. Es tracta d’un període en què el Govern va dur a terme una obra molt rellevant, alhora que va desenvolupar una interessant activitat editorial que difonia aquesta obra de Govern.

L’objectiu és preservar i difondre aquestes obres rellevants i posar en valor la tasca de transformació democràtica, social, econòmica, territorial, cultural i educativa de la Generalitat de Catalunya en el període republicà, reflectida en les seves publicacions oficials. També reivindicar la qualitat i l’afany de progrés, la civilitat i la modernitat que va caracteritzar la producció editorial de la Generalitat i la vigència dels seus plantejaments i continguts.

En aquest sentit, l’EADOP s’encarregarà d’identificar les publicacions de la Generalitat i d’elaborar-ne un catàleg, digitalitzar-les i dissenyar un pla de difusió per donar-les a conèixer a la ciutadania.

La necessitat d’identificar, catalogar, digitalitzar i facilitar la màxima difusió possible de les publicacions parteix de la mancança que la producció editorial de la Generalitat d’aquests anys no és consultable fàcilment, atès que no es troba digitalitzada ni es presenta de manera sistematitzada.

D’altra banda, l’actual Pla de Govern identifica com un dels eixos principals de l’acció política garantir una Catalunya justa, amb un bon govern i referent democràtic al món. Una anàlisi de les temàtiques, els plantejaments, les propostes, els debats i les reflexions contingudes en les publicacions oficials de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1931 i 1939 acrediten una línia de continuïtat entre la voluntat política d’aprofundiment democràtic d’aquell moment i l’actual, així com en els valors republicans de justícia, llibertat i igualtat. Aquesta coincidència reforça i consolida l’orientació política actual de Govern i el connecta amb uns anhels històrics i de país.

Així mateix, el Pla de Govern també es proposa construir un sistema cultural de referència, garantir l'accés lliure i universal a la cultura com un dret bàsic inalienable, impulsar plans d’innovació i digitalització de la cultura i reforçar les polítiques de memòria, les conviccions democràtiques i la lluita contra el feixisme i la intolerància.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined