CE

El Govern presenta una anàlisi en clau catalana de les prioritats de la Comissió Europea per al 2022

query_builder   8 febrer 2022 12:54

event_note Nota de premsa

El Govern presenta una anàlisi en clau catalana de les prioritats de la Comissió Europea per al 2022

  • El Departament d'Acció Exterior i Govern Obert ha presentat aquest dimarts al Govern un informe que pretén facilitar la tasca dels departaments a l’hora d’identificar les polítiques de la UE que poden afectar els seus àmbits d’interès


El Departament d'Acció Exterior i Govern Obert ha presentat aquest dimarts al Govern una anàlisi en clau catalana del Programa de treball de la Comissió Europea per a l'any 2022 per als diferents departaments de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del Departament encapçalat per la consellera Victòria Alsina és donar suport a les unitats del Govern i aportar un punt de partida que faciliti la tasca dels departaments a l’hora de fer un seguiment de les polítiques de la Unió Europea que poden afectar les seves competències i els seus àmbits d’interès.

 

El Programa de treball de la CE és el principal document de programació d'aquesta institució europea que ordena i fa conèixer les iniciatives i propostes més rellevants que pretén tirar endavant durant l'any. A més, reflecteix la voluntat de teixir una estratègia conjunta amb el Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea.

 

Les principals mesures del Programa d’enguany són sis: el Pacte Verd Europeu, una Europa adaptada a l’era digital, una economia al servei de les persones, una Europa més forta al món, la promoció de la forma de vida europea i, finalment, un nou impuls a la democràcia europea. Dins d’aquestes línies prioritàries, el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert ha aportat una radiografia de les que tenen més interès per als departaments del Govern de manera sectorial.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined