taula de so

El Govern crea el títol propi de grau superior en Sonorització per a les Arts Escèniques

query_builder   15 febrer 2022 13:52

event_note Nota de premsa

El Govern crea el títol propi de grau superior en Sonorització per a les Arts Escèniques

  • El sector de les arts escèniques demana una formació sobre sonorització d’espectacles, motiu pel qual es crea una titulació pròpia que dona resposta a les necessitats de qualificació professional

El Govern ha aprovat avui el decret pel qual es crea el títol de la Generalitat de tècnic o tècnica superior en Sonorització per a les Arts Escèniques, i se n’estableix el currículum. Amb l’aprovació del nou títol propi, el vuitè dins la família d’Arts Escèniques, s’ofereix a les persones interessades formació sobre sonorització d’espectacles, que fins ara es feia de forma no reglada.

D’aquesta manera, aquest nou cicle formatiu de grau superior proporciona una formació ajustada a les necessitats de gestió de sonorització dels espectacles (arts escèniques, concerts de música, dansa i obres de teatre). Al mateix temps, la titulació donarà resposta a les necessitats de qualificació professional en aquest àmbit, expressades pel propi sector.

El cicle tindrà una durada de 2.000 hores i s’inscriu als ensenyaments d’arts escèniques. La competència general d’aquest títol consisteix a gestionar la sonorització d'una creació d'arts escèniques o música en viu, segons el disseny de so o sonorització establerta, instal·lant i dirigint els equips de so tenint en compte el projecte artístic general i els condicionants tècnics i econòmics.

Pel que fa al currículum, alguns dels objectius generals del cicle són:

  • Analitzar la dramatúrgia d'una escenificació i els valors expressius de la sonorització o disseny de so, determinant les característiques que la defineixen per incorporar-les al treball de gestió de la sonorització.
  • Analitzar els paràmetres tècnics, artístics i econòmics de la producció en curs per a l'elaboració del projecte tècnic de sonorització.
  • Treballar amb els equips de so seguint les demandes de l'equip artístic i proposant solucions per a la sonorització.
  • Gestionar i crear arxius d'àudio emprant programari i maquinari específic per elaborar bandes sonores per a projectes escènics.
  • Aplicar tècniques de maquinària escènica, luminotècnia i audiovisuals per donar suport a altres col·lectius en els treballs de muntatge, assajos i representacions
  • Identificar els requeriments de seguretat del públic i d'accessibilitat universal proposant, en totes les fases del treball, mesures de seguretat i accessibilitat universal d'acord amb la normativa aplicable.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined