foto

Amorós destaca el 'rigor i exigència' de l'actual equip d'Interior en la gestió del servei de manteniment dels vehicles de Bombers

query_builder   16 febrer 2022 15:54

event_note Nota de premsa

Amorós destaca el 'rigor i exigència' de l'actual equip d'Interior en la gestió del servei de manteniment dels vehicles de Bombers

Foto

El secretari general d’Interior avança que ‘s’ha iniciat una auditoria del 100% de les factures’ del contracte i que ‘no es pagarà res que no estigui auditat’

 

Amorós posa en valor que ‘tenim uns excel·lents professionals’ i assegura que seran ‘implacables’ si es demostra que ‘algú ha posat la mà a la caixa’

 

El secretari general d’Interior, Oriol Amorós, ha comparegut aquesta tarda a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya per exposar la feina feta per l’actual equip del Departament en la gestió del servei de manteniment dels vehicles de Bombers de la Generalitat. Amorós ha destacat algunes mesures que es van començar a prendre “des del primer dia”, i ha avançat que “el desembre passat vam iniciar una auditoria del 100% de les factures i albarans”, per tal de verificar “la seva realització per part de l’empresa”. “No pagarem res que no estigui auditat”, ha afegit, i ha subratllat que “s’ha ordenat aturar els pagaments fins que hi hagi l’auditoria feta o bé una sentència absolutòria”. 

En aquest aspecte, el secretari general d’Interior ha assegurat que “no s’ha fet gens bé la gestió del contracte IT-2019-20092 adjudicat a Iturri” i ha explicat que s’està treballant per “bastir un sistema d’informació que permeti tenir un control de la despesa realment feta” que estarà disponible les properes setmanes, així com disposar de “sistemes de seguiment i control automàtic de la despesa”.

Amorós ha remarcat també que “ens hem personat a la causa oberta per tal de defensar els interessos públics” i ha posat en valor “l’absoluta col·laboració amb el jutjat instructor per tal d’esclarir els fets”. Alhora, ha destacat que cinc dies després d’accedir al càrrec, “es va iniciar el procés de resolució del contracte actual” amb Iturri S.A i s’ha preparat una licitació pel 2022 “amb un 46% més de dotació” per corregir el desequilibri entre l’import del contracte i les necessitats reals del servei. Alhora, les futures licitacions inclouran un “augment del número de lots” i la “limitació del número màxim de lots a adjudicar a una sola empresa” 

Tal com ha explicat Amorós, per una millor garantia de tot el procediment, “s’ha canviat l’atribució de responsabilitats en la contractació del servei de manteniment de vehicles” i s’ha apartat a les persones que actualment estan sent investigades. 

Un contracte amb ‘disfuncions en el control de l’execució’

El secretari general d’Interior ha fet un repàs a l’estat de situació que es va trobar l’actual Departament pel que fa al servei de manteniment dels vehicles de Bombers, i ha destacat les “disfuncions en el control de l’execució”, amb un circuit que introduïa un desfasament de 3 mesos entre els encàrrecs i els pagaments. Amorós també ha destacat el “dèficit crònic de finançament” a partir del 2015, la qual cosa provocava que “cada anys es recorrés cíclicament a expedients de reconeixement de deute”. 

Per Amorós, la disponibilitat de vehicles de Bombers “és un factor crític” ja que sempre cal donar resposta a les emergències amb una flota en correcte estat, i ha destacat que tenim “una flota envellida”, amb un 69% de vehicles pesants i un 28% de vehicles lleugers que han superat la seva vida útil.

El secretari general ha remarcat també que ens trobem “davant d’un mercat extremadament concentrat”, on des del 2002 les 11 licitacions sempre les ha guanyat Iturri S.A, i en set d’aquestes ocasions només ha licitat aquesta empresa.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined