MWC

El Govern subratlla la importància estratègica del MWC per al desenvolupament tecnològic i econòmic del país

query_builder   22 febrer 2022 13:06

event_note Nota de premsa

El Govern subratlla la importància estratègica del MWC per al desenvolupament tecnològic i econòmic del país

  • El nombre d’empreses TIC a Catalunya ha crescut un 17% des del 2016

El Consell Executiu ha analitzat avui diversos indicadors que posen de manifest la importància estratègica del Mobile World Congress (MWC) per a la projecció exterior de l’economia catalana i el desenvolupament tecnològic del teixit empresarial del país. El MWC, que se celebrarà la setmana vinent al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, a l’Hospitalet de Llobregat, tindrà un impacte econòmic de 240 milions d’euros, segons la GSMA.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent ha informat al Govern que, a banda de l’impacte d’aquest esdeveniment en el sector turístic i el de la restauració, és rellevant l’efecte que té per al creixement del sector tecnològic i les TIC a Catalunya. Es tracta d’un ecosistema format per 16.711 empreses (any 2020), una xifra que ha experimentat un creixement constant a Catalunya, amb un increment de 17% des del 2016. En aquest sentit, Catalunya ocupa una posició de lideratge a l’Estat amb el 22,1% de les empreses totals.

Des d’un punt de vista de projecció exterior i posicionament internacional, el conseller ha explicat que l’any 2020, dels 77 projectes d’inversió estrangera captats per ACCIÓ, un 32,5% eren de les TIC. També ha compartit que a Catalunya hi ha gairebé 1.400 empreses estrangeres tecnològiques, provinents sobretot dels Estats Units (22%), Alemanya (18%), França (14%) i Regne Unit (14%).

El MWC d’aquest 2022 ocuparà set pavellons on tindran cabuda 1.500 expositors i participants de 150 països per tractar qüestions com la ciberseguretat, el 5G, les fintech, la intel·ligència artificial (IA), la tecnologia en el núvol o la Internet de les coses (IoT). D’altra banda, es preveu l’assistència d’entre 40.000 i 60.000 persones.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined