El Govern analitza les actuacions del comitè tècnic que coordina l'acció d'ajut i resposta a la situació d'Ucraïna

El Govern analitza les actuacions del comitè tècnic que coordina l'acció d'ajut i resposta a la situació d'Ucraïna

query_builder   1 març 2022 12:50

event_note Nota de premsa

El Govern analitza les actuacions del comitè tècnic que coordina l'acció d'ajut i resposta a la situació d'Ucraïna

  • L’Executiu segueix de prop els esdeveniments i atén els ciutadans que ho sol·liciten
El Govern ha analitzat avui les tasques que ha desenvolupat el comitè tècnic que es reuneix diàriament per seguir la situació a Ucraïna, estudiar l’evolució dels esdeveniments i les seves conseqüències.

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha informat els membres del Consell Executiu que un total de 73 ciutadans ucraïnesos que es trobaven a Catalunya fent turisme o per motius laborals i no poden retornar al seu país, s’han allotjat a la Xarxa d’Albergs de Joventut de la Generalitat de Catalunya XANASCAT, que depèn de l’Agència Catalana de Serveis a la Joventut del Departament de Drets Socials. 

També ha detallat que Acció Exterior ha fet seguiment constant dels casos de 19 ciutadans catalans que es trobaven en territori ucraïnès i que han traslladat la seva voluntat de sortir del país i retornar a Catalunya. La Delegació del Govern a l’Europa Central ha organitzat un vehicle per recollir ciutadans catalans que puguin travessar la frontera d’Ucraïna amb Polònia, però fins ara aquest servei no ha estat utilitzat.

Segons ha explicat Alsina, des de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament s’han iniciat els tràmits per vehicular ajuts a l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) i altres organismes multilaterals. Pel que fa a les peticions d’informació relatives a asil i refugi, les centralitza el Departament d’Igualtat i Feminismes.

Sota la coordinació d’aquest comitè tècnic, el Govern ha activat diversos mecanismes de comunicació. Es tracta dels correus electrònics emergencies.exteriors@gencat.cat, per contactar amb el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert, i comiteacollida.igualtat@gencat.cat, per contactar amb el Departament d’Igualtat i Feminismes. També es pot trucar als telèfons 012 des de Catalunya i 0034 93 214 21 24 des de l’exterior. Aquest dilluns 28 de febrer al vespre s’havien rebut fins a 64 trucades per demanar informació relacionada amb les conseqüències del conflicte.

El comitè es va crear dijous passat, està coordinat pel Departament d'Acció Exterior i Govern Obert i l’integren membres dels altres departaments de la Generalitat que tenen competències directament vinculades als sectors afectats: Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori; Presidència; Interior; Igualtat i Feminismes; Empresa i Treball; Drets Socials i Salut.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined