Congrés de la Joventut de Catalunya

President Aragonès: "Necessitem més que mai la voluntat transformadora que sempre tenen els joves organitzats a casa nostra"

query_builder   19 març 2022 15:45

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Necessitem més que mai la voluntat transformadora que sempre tenen els joves organitzats a casa nostra"

  • Acompanyat de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera Gòdia, el cap de l’Executiu ha fet la benvinguda institucional de la tercera jornada del Congrés de la Joventut de Catalunya
  • Ha visitat l’Ajuntament de Mataró, on s’ha reunit amb l’alcalde, David Bote, i ha signat al llibre d’honor
  • També ha visitat les residències llar Santa Maria i la Ronda de la Fundació el Maresme, on ha saludat els residents i s’ha reunit amb el seu equip directiu

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha fet aquest matí la benvinguda institucional de la tercera jornada del Congrés de la Joventut de Catalunya, on ha reivindicat que “en el moment actual necessitem més que mai l’energia i la voluntat transformadora que sempre té el jovent organitzat a casa nostra”.

El cap de l'Executiu durant la seva intervenció. (Fotografia: Arnau Carbonell){"name":"2022/03/19/15/42/5ad3ded2-6ee5-4bbd-8b27-f7cb441e2d59.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":"86"}

Acompanyat de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera Gòdia, el cap del Govern ha remarcat que “els joves són el futur, però sobretot són el present” i el que cal fer “per millorar les seves condicions de vida”, per acabar amb la precarietat i les dificultats d’accés a l’habitatge, així com “la necessitat de poder accedir a una formació en igualtat d’oportunitats arreu del territori independentment de les possibilitats econòmiques de la família d’on provingui cadascú” són qüestions de present. En aquest sentit, ha posat de relleu que en l’àmbit de l’habitatge, el Govern ha fet una de les dotacions pressupostàries més importants dels darrers anys. A més, també s’ha fixat com a repte de l’Executiu “la necessitat d’ enfortir els instruments que permetin defensar els seus drets en l’àmbit laboral”.

Durant la seva intervenció, també ha subratllat que el Govern té un deute amb els joves per les mesures de limitació de la interacció social que es van haver de prendre durant la pandèmia i ha posat de manifest que “en un moment com l’actual és important que fòrums com aquest puguin reflexionar però sobretot definir com compensar-los”. En aquest context, “és més necessària que mai la reflexió i la posada en comú de propostes de línies d’actuació de treball estratègic i actuacions immediates”, ha reblat.

L’agenda del president Aragonès a Mataró ha continuat al consistori, on s’ha reunit amb l’alcalde de Mataró, David Bote, i ha signat al llibre d’honor, on ha palesat que el Govern de Catalunya està al costat del consistori per afrontar els reptes compartits que garanteixin la igualtat i equitat d’oportunitats a tota la ciutadania, “com a bases indispensables d’una llibertat completa”.

A continuació, el cap de l’Executiu s’ha desplaçat a la residència llar Santa Maria de la Fundació el Maresme, on ha visitat les instal·lacions i s’ha reunit amb el seu equip directiu. Posteriorment, també ha visitat la residència llar la Ronda de la mateixa entitat i ha saludat els seus usuaris.

2  

Imatges

El president ha intervingut en l'obertura de la tercera jornada del Congrés de la Joventut de Catalunya

El president ha intervingut en l'obertura de la tercera jornada del Congrés de la Joventut de Catalunya 86

El cap del Govern ha visitat els stands del Congrés

El cap del Govern ha visitat els stands del Congrés 150

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined