El vicepresident Puigneró i la consellera Vilagrà

El Govern desplega els serveis territorials a l'Alt Pirineu i Aran

query_builder   24 març 2022 11:47

event_note Nota de premsa

El Govern desplega els serveis territorials a l'Alt Pirineu i Aran

  • Vuit departaments de la Generalitat tindran seu a Tremp, Puigcerdà, la Seu d’Urgell, Sort o el Pont de Suert

 

  • Entraran en funcionament entre aquest 2022 i 2023

 

  • La ciutadania no haurà de desplaçar-se a Lleida per fer tràmits presencials
El Govern desplega els serveis territorials a l'Alt Pirineu i Aran

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró Ferrer, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, han anunciat el desplegament dels servies territorials de vuit departaments del Govern a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran.

Es preveu que en els pròxims mesos entrin en funcionament els serveis territorials de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori; Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Educació i Drets Socials. Entre finals d’any i al llarg de 2023 es posaran en marxa els serveis territorials de Cultura; Salut; Empresa i Treball i Economia i Hisenda.

Les seus estaran ubicades entre Tremp, Puigcerdà, la Seu d’Urgell, Sort i Pont de Suert, en dependències dels ajuntaments o dels consells comarcals. D’aquesta manera, la ciutadania del territori no haurà de desplaçar-se fins a Lleida per fer tràmits presencials. L’objectiu és dotar la vegueria dels serveis necessaris per garantir l’equitat territorial, enfortir l’arrelament i evitar el despoblament.

El vicepresident Puigneró ha assenyalat que “estem apropant la Generalitat a tots els pobles i viles del Pirineu, amb l’objectiu d’aconseguir la vertebració, l’equitat i l’arrelament al territori. És també una aposta per combatre el despoblament, perquè cada cop que un poble queda deshabitat mor una manera d’entendre el país”.

Puigneró ha destacat la descentralització del desplegament en diferents municipis i en aquest sentit ha explicat que “estem treballant en la idea de registre únic perquè ningú hagi de desplaçar-se a una altra seu de la vegueria per fer tràmits”.

El vicepresident ha indicat que d’aquesta manera el Govern compleix amb el compromís adquirit a inicis de la legislatura de desplegar els serveis territorials a l’Alt Pirineu i, properament, al Penedès. “Les dues úniques vegueries on faltava iniciar el desplegament”, ha recordat.

La consellera Vilagrà, per la seva banda, ha afegit que “el desplegament dels serveis territorials de vuit departaments del Govern a l’Alt Pirineu i l’Aran és una reivindicació històrica. Volem ser allà on passen les coses i copsar de primera mà les necessitats de la ciutadania. Amb voluntat de servei posant les persones al centre”.

Ha afegit que “amb el desplegament dels serveis territorials apostem per unes institucions locals fortes i empoderades, perquè creiem en la cogovernança i la codecisió. Construïm el país des del territori, amb tothom i sense exclusions”.

Les ubicacions

El Departament d’Educació estarà ubicat a Tremp, a la tercera planta de l’edifici de la Plaça de la Creu 1, propietat de l’Ajuntament.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural estarà ubicat a la Seu d’Urgell, a l’immoble del Camí Ral de Cerdanya 35, propietat de l’Ajuntament.  

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori estarà ubicat a la Seu d’Urgell, a l’edifici del Passatge Alzina 3, propietat del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

El Departament de Drets Socials estarà situat a Sort, al nou o a l’antic edifici del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. El Departament encara està estudiant les dependències més adients.

El Departament de Salut ja està parcialment desplegat a Tremp, on hi ha la seu de la regió sanitària, a la Plaça Capdevila. La implantació total es farà a les mateixes dependències, que ja són propietat de la Generalitat.

El Departament de Cultura estarà al Pont de Suert, en unes dependències encara per concretar. El municipi s’ha escollit per les esglésies romàniques que hi ha a la comarca, mundialment conegudes i declarades patrimoni mundial per la UNESCO. 

Els serveis territorials dels departaments d’Empresa i Treball i d’Economia i Hisenda estaran ubicats a Puigcerdà, a l’edifici del Carrer Major 50 / Plaça del Call, propietat de l’Ajuntament.

 

2  

Imatges

El vicepresident i la consellera Vilagrà a la roda de premsa de la Seu d'Urgell per anunciar el desplegament dels serveis territorials

El vicepresident i la consellera Vilagrà a la roda de premsa de la Seu d'Urgell per anunciar el desplegament dels serveis territorials 277

Imatges de la roda de premsa per anunciar el desplegament dels serveis territorials a l'Alt Pirineu i Aran

Imatges de la roda de premsa per anunciar el desplegament dels serveis territorials a l'Alt Pirineu i Aran 180

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF 'El Govern desplega els serveis territorials a l'Alt Pirineu i Aran'

Nota de premsa en PDF 'El Govern desplega els serveis territorials a l'Alt Pirineu i Aran'
DOCX | 62