El Govern aprova l'acord per a la jubilació anticipada dels funcionaris de presons

El Govern aprova l'acord per a la jubilació anticipada dels funcionaris de presons

query_builder   29 març 2022 12:42

event_note Nota de premsa

El Govern aprova l'acord per a la jubilació anticipada dels funcionaris de presons

  • El text és fruit del pacte entre Justícia i totes les organitzacions sindicals amb representació a la Mesa Sectorial
  • Millora les condicions de treball del col·lectiu i l’equipara amb altres cossos essencials, com ara policies i bombers

El Govern ha ratificat avui l’acord per a la jubilació anticipada del personal dels cossos penitenciaris, signat pel Departament de Justícia i totes les organitzacions sindicals amb representació a la Mesa Sectorial, el 2 de desembre passat. L’acord permetrà millorar les condicions de treball dels funcionaris de presons perquè puguin assolir la jubilació anticipada, en els mateixos termes que ja gaudeixen altres col·lectius amb funcions d’exigència física i que tenen condicions excepcionals de perillositat, com ara policies i bombers.

El Govern també autoritza els departaments de Justícia, Presidència i Economia i Hisenda a dur a terme els tràmits per tirar endavant la mesura, que impliquen demanar el desplegament normatiu a l’Estat i preveure les partides pressupostàries que ho facin possible.

El text que ratifica avui l’Executiu és fruit del diàleg entre el Departament de Justícia i els sindicats CCOO, UGT, la Intersindical-CSC, CSIF i IAC-CATAC. Preveu que els treballadors dels cossos dels serveis penitenciaris es puguin jubilar voluntàriament a partir dels 60 anys, o als 59 si acrediten els 35 anys de servei.

Es calcula que en els pròxims deu anys es podrien acollir a aquesta modalitat de jubilació al voltant de 1.500 professionals dels serveis penitenciaris, que representen el 40 % de la plantilla.

La jubilació anticipada permet equiparar el personal de les presons a cossos com el dels Mossos i reduir la càrrega de la segona activitat, que no podria absorbir el nombre de persones susceptibles d’accedir-hi en el futur. També fa possible rejovenir una plantilla que té una edat mitjana de 48 anys a conseqüència de diferents factors, com ara els anys de recessió econòmica i contenció de la despesa. Aquest rejoveniment redundarà en una millora del servei i en un estalvi de la despesa a llarg termini, perquè redueix la sinistralitat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined