Nens mirant una tablet.

L'Agenda Urbana de Catalunya pregunta els nens i nenes quins seran els reptes del país l'any 2050

query_builder   31 març 2022 14:24

event_note Nota de premsa

L'Agenda Urbana de Catalunya pregunta els nens i nenes quins seran els reptes del país l'any 2050

  • El Departament de la Vicepresidència engega un procés de participació en el marc de l’Agenda Urbana per a nens, nenes, nois i noies de 8 a 17 anys
  • El procés arrenca aquest dissabte amb una jornada de reflexió i debat en el marc del Consell Nacional dels Infants i Adolescents
  • El procés està obert a tots els infants i els joves fins el 17 de maig a través del web imaginemcatalunya.cat
Nens mirant una tablet

A partir del 2 d’abril i fins al 17 de maig els nens i nenes de Catalunya que tinguin ganes de dir la seva, podran participar en l’enquesta online www.imaginemcatalunya.cat , una proposta emmarcada en l’Agenda Urbana de Catalunya i que proposa reflexionar i aportar propostes sobre els reptes i les oportunitats de la Catalunya del 2050.

El procés arrenca aquest dissabte amb un primer taller amb els nois i noies que participen en el Consell Nacional de la infància i l’Adolescència (CNIAC).

Els nois i noies participaran en un taller organitzat per la Direcció General d’Agenda Urbana i Nació Digital i que contribuirà a fer una reflexió, generar un debat i elaborar diferents propostes que s’inclouran al document final de l’Agenda urbana de Catalunya.

Imaginem Catalunya

Impulsat pel Departament de la Vicepresidència del Govern, es posa un marxa el web www.imaginemcatalunya.cat adreçat als joves d’entre 8 i 17 anys. Els que ara són infants i adolescents, al 2050 tindran entre 36 i 47 anys i vol ajudar a reflexionar sobre com les transicions verdes i digitals afectaran les nostres vides en els propers anys, ja sigui en l’àmbit social, en l’econòmic o en l’ambiental.

L’objectiu d’aquesta proposta és incloure les reflexions i idees que sorgeixin entre aquest col·lectiu a l’Agenda Urbana, i integrar-hi d’aquesta manera conceptes i visions amb una mirada àmplia i de futur.

Aquest taller comptarà amb l’assistència de la directora d’Agenda Urbana i Nació Digital, Maria Galindo, la col·laboració de I2cat, i estarà dinamitzat per Planeta Impro.

Què és el CNIAC?

El Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) és un òrgan col·legiat consultiu i de participació infantil i adolescent de la Generalitat de Catalunya que representa els interessos i els punts de vista dels infants i els adolescents de Catalunya i vetlla pels seus drets.

En formen part infants i adolescents de 8 a 17 anys, amb autorització dels seus pares, que han estat escollits pels Consells territorials d’infants i adolescents del qual formen part.

Què és l’Agenda urbana de Catalunya?

La Nova Agenda Urbana de les Nacions Unides és un full de ruta per al desenvolupament urbà que destaca i accentua el paper de les ciutats en la promoció d'un desenvolupament sostenible i socialment equitatiu del planeta. Catalunya està desenvolupant actualment la pròpia Agenda Urbana: Catalunya 2050. Té per objecte les transicions digital i verda, des de tres dimensions: un nou model productiu més sostenible que promogui l'equilibri territorial i l'equitat social. Tot això promogut per un gran nombre d'actors que tenen veu a l'Assemblea Urbana de Catalunya.

 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined