Visita a l'espai del futur parc provisional de bombers de Seròs

El parc provisional de bombers de Seròs entrarà en servei a principis de juny

query_builder   28 març 2022 18:37

event_note Nota de premsa

El parc provisional de bombers de Seròs entrarà en servei a principis de juny

En una nau que serà habilitada mitjançant un conveni de col·laboració signat entre el Departament d’Interior i l’Ajuntament que avui han presentat el delegat del Govern, Bernat Solé, i l’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia

L’espai eventual serà utilitzat fins que finalitzi la construcció del parc definitiu en un solar ja cedit per l’Ajuntament, que es preveu a finals del 2023

Nau del futur parc de bombers provisional de Seròs
Moment de la visita del delegat i l'alcalde a l'espai que albergarà el parc de bombers provisional de Seròs

El parc de bombers provisional de Seròs entrarà en servei els primers dies de juny, un cop finalitzin les obres d’habilitació que durà a terme l’Ajuntament en una nau municipal prevista per a aquest ús. Això serà possible per mitjà del conveni de col·laboració que han signat el Departament d’Interior de la Generalitat, a través de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, i l’Ajuntament de Seròs, per a l’autorització a la Generalitat d’utilització d’aquest immoble fins a la construcció i lliurament del nou parc i en substitució de l’actual.

El conveni de col·laboració estableix, d’una banda, que l’Ajuntament assumirà la gestió administrativa i la despesa econòmica de l’adequació de la nau a les necessitats del servei, amb un cost estimat de 67.800 euros; i, d’una altra, que Interior, en contraprestació per la utilització de l’espai com a parc de bombers provisional, assumirà un import de 39.900 euros d’aquella despesa estimada. Aquesta contraprestació es farà efectiva durant l’exercici pressupostari 2022.

Així ho han explicat avui el delegat del Govern, Bernat Solé, i l’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, en el transcurs d’una visita a les instal·lacions, acompanyats pel director dels Serveis territorials d’Interior, Xavier Garròs, el cap de la Regió d’Emergències de Lleida, Jordi Solà, una representació dels bombers voluntaris de Seròs, encapçalats pel cap de parc, Marc Albà, el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i regidors del municipi.

Romia ha detallat que les obres d’adequació de la nau eventual, en tramitació de licitació ja pràcticament acabada, començaran d’aquí a menys de dos setmanes, amb la intenció que les instal·lacions puguin estar operatives a primers de juny. La nau provisional, amb una superfície de 645 m² i ubicada al carrer Indústria de la localitat, disposarà de les estances destinades als bombers, que centraran bona part de les obres d’adequació previstes, i també donarà cabuda als vehicles. Les estances per als bombers comptaran amb una sala de control, vestidors i dutxes per a homes i dones, una sala dormitori i un menjador. El magatzem ha estat utilitzat fins ara per la brigada municipal, que durant l’ús com a parc provisional, només n’ocuparà una part. Quan l’espai deixi de ser utilitzat pels bombers, se’n recuperarà la finalitat actual.

Bernat Solé ha explicat que es treballa per disposar del parc provisional a començaments de la campanya d’estiu. També ha avançat que la intenció d’Interior és utilitzar la nau provisional fins al desembre de 2023, que és la data en què es preveu la finalització de la construcció i lliurament del parc de bombers definitiu. Aquest parc s’aixecarà en un solar de 1.200 m², situat a la sortida del poble per la carretera de Fraga, que Solé i Romia avui també han visitat.

El delegat ha agraït “la col·laboració i el compromís de l’ajuntament actual de Seròs i dels predecessors que al llarg dels anys han treballat pel nou parc de bombers voluntaris”, que ha esdevingut una  “reivindicació històrica”. Solé també ha reconegut la tasca dels bombers voluntaris de Seròs, que, “malgrat les condicions en què han hagut de treballar darrerament, han dut a terme la seva tasca de manera exemplar”.

Per la seva banda, el cap del parc de bombers de Seròs, Marcos Albà, s’ha mostrat “satisfet de poder disposar en breu d’unes instal·lacions provisionals condicionades de manera adequada i ajustades a les necessitats del servei fins al trasllat al parc definitiu, que esperem que aquest cop sigui una realitat”. 

El parc de bombers de Seròs va haver de deixar de ser utilitzat l’estiu passat arran del seu deteriorament estructural i de seguretat. L’Ajuntament va cedir llavors l’alberg municipal per acollir els bombers voluntaris fins que es posés en funcionament un espai provisional i també es va habilitar una carpa a l’exterior per als vehicles. Un cop finalitzi l’arranjament de la nau eventual avui presentada, els bombers s’hi traslladaran i deixaran d’utilitzar l’alberg municipal, a l’espera de l’entrada en servei del parc definitiu.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined