cme

Els Mossos d'Esquadra desmantellen tres plantacions de marihuana a l'Anoia, l'Alt Penedès i l'Alt Empordà

query_builder   31 març 2022 13:48

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra desmantellen tres plantacions de marihuana a l'Anoia, l'Alt Penedès i l'Alt Empordà

  • Un dels cultius s’havia habilitat en un amagatall sota terra que s’accedia per l’interior d’una caseta de jardí
  • Les altres dues plantacions es van localitzar a l’interior d’una nau industrial i en una casa
  • En total s’han intervingut més de 2.000 plantes, 1.000 esqueixos i més de 3 kg de cabdells de marihuana

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Igualada van detenir el 29 de març un home, de 58 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i defraudació  de fluid elèctric.

A mitjans de gener els mossos van iniciar una investigació després de tenir coneixement de la possible existència d’una plantació de marihuana en una casa de la urbanització Montserrat Parc, al municipi d’El Bruc.

El passat dimarts, un cop recollits els indicis suficients, es va accedir a la finca. Els agents van localitzar a l'interior d'una caseta de jardí un forat al terra, tapat amb fustes, que conduïa a una estança soterrada amb tota la instal·lació pel cultiu indoor. A l’interior només quedaven 6 plantes al trobar-se el cultiu en la fase final de collita.

A l’interior de la casa els agents van localitzar, en una habitació, 3 quilos de cabdells de marihuana. Tot apunta que aquesta sala estava destinada com a zona d’assecatge del producte.

El mateix dia es va detenir el propietari de la casa com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric, ja que havia manipulat el subministrament elèctric.

Es dona el cas que l’any 2016 es va desmantellar una altra plantació de 297 plantes de marihuana a la mateixa casa. 

Desmantellament d’una plantació en una nau industrial a Gelida

D’altra banda, agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Sadurní d’Anoia van desmantellar, dilluns 28 de març, una plantació de marihuana a l’interior d’una industrial al municipi de Gelida i van detenir, al dia següent, un home de 53 anys com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els fets van succeir el mateix dia, quan agents de la comissaria de Sant Sadurní d’Anoia van rebre l’avís que en una nau industrial, situada en un polígon de la població de Gelida, es podria estar cometent algun tipus d’il·lícit penal.

Immediatament, els agents es van adreçar a la nau i van localitzar una plantació de marihuana. El mateix dia es va realitzar una entrada i perquisició on es va intervenir, en sis estances preparades pel cultiu de marihuana, més de 2.000 plantes i més de 1.000 esqueixos.

L’endemà els investigadors van detenir la persona arrendatària de la nau industrial, un home amb vuit antecedents policials de la mateixa tipologia delictiva.

Els investigadors estimen que la droga intervinguda al mercat negre tindria un valor aproximat d’uns 375.000 euros. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Un altre cultiu a l’interior d’una casa de Pont de Molins

Finalment, agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Figueres van detenir ahir un home, de 49 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i tinença il·lícita d’armes. A més, els agents van denunciar penalment la dona i la filla del detingut pels dos primers delictes.

A mitjans de març es va tenir coneixement de l’existència d’una possible plantació de marihuana en una casa del carrer Pujada de l’Església de la població de Pont de Molins.

Ahir es va fer una entrada i perquisició al domicili i van localitzar 760 plantes de marihuana d’un metre. A més, van comissar 200 grams de cabdells i aparells per facilitar el cultiu com làmpades, transformadors, focus i ventiladors. Els agents també van localitzar un revòlver i dotze cartutxos.

Paral·lelament, l’empresa subministradora d’electricitat va confirmar la manipulació de l’escomesa de la llum que estava directament connectada a la xarxa.

Durant l’actuació policial es va detenir el responsable de la plantació i també es va denunciar penalment la seva dona i la filla.

Els tres detinguts van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge que instrueix el cas, quan siguin requerits. 

Àrea de Comunicació,
Barcelona, 31 de març de 2022

4  

Imatges

fotografia alt emporda

fotografia alt emporda 437

forografia alt penedes

forografia alt penedes 1843

fotografia Anoia

fotografia Anoia 1050

fotografia Anoia 2

fotografia Anoia 2 1634