Fotografia Solivella

El conseller d'Educació inaugura l'ampliació de l'Escola Sagrat Cor de Solivella recordant l'aposta del Departament per les escoles rurals

query_builder   9 abril 2022 13:52

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació inaugura l'ampliació de l'Escola Sagrat Cor de Solivella recordant l'aposta del Departament per les escoles rurals

  • L’escola rural pública, que forma part de la ZER de la Conca de Barberà, amplia l’edifici amb dues noves aules
Fotografia Solivella

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha inaugurat aquest migdia l’ampliació de l’Escola Sagrat Cor de Solivella, una escola rural pública que forma par de la Zona Escolar Rural (ZER) de la Conca de Barberà. Han acompanyat el conseller durant la inauguració l’alcalde de Solivella, Jaume Bergadà, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el director general de Centres Públics del Departament d'Educació, Jean-Marc Segarra.

 

El conseller, alcalde i alumnat han descobert la placa commemorativa de l’ampliació. Durant els parlaments oficials, Gonzàlez-Cambray ha expressat que “avui som aquí perquè molta gent ha sumat per fer possible aquesta obra. Hem de ser capaços de prendre les millors decisions i hem de fer que les coses passin”.

 

El conseller ha recordat que el proper curs les famílies no hauran de pagar per l’escolarització de l’educació infantil 2, i que està en marxa també el pla de dinamització de l’entorn rural per garantir la continuïtat de les escoles bressol rurals i  facilitar-ne la creació de noves: “El curs vinent comencem a revertir les retallades i comencem la reducció de ràtios a I3. També iniciem la gratuitat de l’escolarització 0-3 començant per l’Infantil 2. I apostem per l’escola en català, reconeixem una realitat i hi fem front. En els propers cursos a les escoles del nostre país es parlarà més català del que es parla ara. Apostem per les escoles rurals, i per això el curs que ve les escoles bressol rurals només costaran 5.000€ als ajuntaments”.

 

La comitiva ha fet un recorregut per les noves instal·lacions de l’escola rural, que ha suposat l’ampliació de dues aules, a través d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Solivella, per un import de 150.000 euros -  que es finançarà al 50% entre Departament i Ajuntament-.  

 

L’escola Sagrat Cor forma part de la ZER de la Conca de Barberà i n’és la seu, juntament amb l’escola Antoni Tous de Pira, l’Escola Valldemur de Barberà de la Conca, i l’Escola Sant Roc de  Rocafort de Queralt. El centre té una matrícula de 34 alumnes entre I3 i 6è de primària.

 

 

9 d’abril de 2022

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 341