EMT

Empresa i Treball destina 6 milions d'euros a l'impuls de l'emprenedoria

query_builder   12 abril 2022 14:00

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball destina 6 milions d'euros a l'impuls de l'emprenedoria

  • La iniciativa Emprèn Cat preveu 4,9 milions d’euros per a l’impuls i el suport de noves iniciatives empresarials durant 2022 i 2023

 

  • El programa Primer de Preacceleració està dotat amb 1,1 milions i se centra en l’emprenedoria territorial especialitzada

 

  • El termini per sol·licitar aquests ajuts s’inicia demà 13 d’abril i finalitza el dia 28 d’abril

El Departament d’Empresa i Treball destinarà 6 milions d’euros a l’impuls de l’emprenedoria a través de dos programes: Emprèn Cat i Primer de Preacceleració.

L’Emprèn Cat està dotat amb 4,9 milions d’euros per al període 2022 – 2023. Els objectius d’aquests ajuts són fomentar l’activitat emprenedora i la cultura empresarial; estendre l’efecte de concentració emprenedora al territori; integrar i alinear actors públics i privats per incrementar la competitivitat de l’ecosistema i promoure la innovació en l’ecosistema emprenedor.

El programa s’articula a partir de dues línies:  

  • Línia d’acompanyament a les persones emprenedores, per millorar els serveis centrats en l'itinerari de la persona emprenedora i empresària, dotada amb 2.450.000 euros.
  • Línia d’enfortiment de l’ecosistema, per generar nous recursos de promoció emprenedora que responguin als reptes de l'ecosistema i activin les seves oportunitats i potencialitats al territori i dotada amb 2.450.000 euros. És en aquests ecosistemes on es fomenten dinàmiques i pràctiques de col·laboració i on es produeixen de manera natural i amb millors resultats la innovació oberta i generadora d'un flux de nous productes i serveis per part de les empreses i les persones emprenedores.

La quantia màxima de la subvenció serà el 100% del cost de l'activitat que es consideri subvencionable i fins a un import màxim de  60.000 euros, per entitat participant en el programa.

El termini de presentació del formulari de solꞏlicitud, amb tota la documentació requerida, comença a partir de demà 13 d’abril i finalitza el 28 d’abril.

En la darrera edició, la convocatòria 2019-2020, es van beneficiar 113 entitats que van atendre un total de 32.621 persones emprenedores. 

Programa Primer: especialització al territori

Pel que fa al Programa Primer de Preacceleració, aquest rep una dotació d’1,12 milions d’euros per incentivar l’emprenedoria territorial especialitzada. Així, aquest programa vol estendre a tot Catalunya l’efecte de hub tecnològic de Barcelona de concentració d’startups, i amb aquesta voluntat, promou i incentiva la participació d'entitats representatives de tot el territori, per tal d'assolir un creixement més sostenible i sense desigualtats territorials.

El programa té les següents característiques:

  • Focalització en uns àmbits concrets i especialitzats
  • Formació relacionada amb els reptes i oportunitats detectades prèviament
  • Utilització de palanques o bancs de proves per impulsar els projectes
  • Desenvolupament de projectes basats en Innovació, tecnologia i/o nous models de negoci
  • Mentories realitzades per experts en acceleració d’startups
  • Creació d’startups que neixen en l’àmbit local i s’orienten a mercats globals

A través del programa es subvenciona fins el 80% del cost del projecte amb una quantitat màxima de 60.000 euros. El termini de presentació de la sol·licitud comença a partir de demà 13 d’abril fins el 28 d’abril.

En la darrera edició del programa es van beneficiar 29 entitats i 307 persones emprenedores i es van pre-accelerar un total de 59 startups. 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

 

 

 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined