poble gitano

El Govern aprova prorrogar el Pla integral del poble gitano a Catalunya fins al 2022

query_builder   19 abril 2022 13:13

event_note Nota de premsa

El Govern aprova prorrogar el Pla integral del poble gitano a Catalunya fins al 2022

  • Enguany s’obrirà un procés de renovació per aprovar-ne un de nou el 2023

El Govern ha aprovat aquest dimarts prorrogar el IV Pla integral del poble gitano a Catalunya 2017-2020, per al període 2021-2022, a proposta del Departament de Drets Socials. La situació sobrevinguda per la Covid-19 l’any 2020 va impedir iniciar el procés de renovació que estava previst. Per aquest motiu, es va decidir promoure una pròrroga i es va obrir el procés participatiu amb la previsió de fer la renovació del Pla al llarg d’aquest any 2022 i poder aprovar un nou Pla l’any 2023.

El període de pròrroga té la finalitat de continuar implementant les accions aprovades i marcar el pla de treball adequat per dur a terme la renovació. El Consell Executiu ha aprovat també encarregar a Drets Socials, mitjançant la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària i d’acord amb la Comissió Interdepartamental del Pla integral del poble gitano, la coordinació de l’execució de les actuacions derivades del Pla.

El IV Pla integral del poble gitano pretén mantenir i intensificar els aspectes positius del pla anterior i, alhora, millorar aquells aspectes que permetran assolir millors resultats quant a la participació, l’eficiència i l’impacte social de les polítiques dutes a terme. Els objectius generals del Pla integral del poble gitano a Catalunya són:

1. Definir polítiques d’actuació específiques a favor del Poble Gitano de Catalunya, partint de recomanacions i evidències que han demostrat científicament tenir èxit en la promoció i la inclusió de les minories ètniques en general, i/o del Poble Gitano en particular.

2. Desenvolupar estratègies per implementar actuacions d’èxit en tots els àmbits d’actuació del Pla: educació, treball, habitatge, salut, cultura, dona, joventut, participació social, interior, justícia, mitjans de comunicació i ens locals.

3. Equiparar socioeconòmicament els gitanos i les gitanes de Catalunya en risc d’exclusió social amb la societat de la qual formen part.

4. Promoure la cultura gitana com a part de la cultura catalana, fent difusió dels seus valors i de la seva contribució a la cultura de Catalunya.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined