GENERALITAT

Verge anuncia que la Generalitat es personarà en la causa judicial contra el presumpte culpable de l'agressió sexual d'Igualada

query_builder   21 abril 2022 11:20

event_note Nota de premsa

Verge anuncia que la Generalitat es personarà en la causa judicial contra el presumpte culpable de l'agressió sexual d'Igualada

  • La Generalitat de Catalunya es personarà com a acusació popular per garantir l’accés a la justícia de la dona agredida.
  • La consellera Verge demana als mitjans de comunicació que respectin la intimitat de la jove i de la seva família.
“Celebrem la detenció del presumpte agressor perquè implica que per fi es podrà fer justícia. Cap agressió cap a les dones ha de quedar impune”, ha declarat contundent aquest matí la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, arran de la detenció del presumpte responsable de l’agressió sexual succeïda a Igualada l’1 de novembre.

Verge ha anunciat que des de la Generalitat de Catalunya “ens personarem en aquest cas en la causa judicial”, i ha reivindicat que “sabem que els processos judicials ajuden a la recuperació de les víctimes sobretot quan hi ha una escolta activa i respectuosa a les dones, sense revictimització: en això també hi estem treballant".

La legislació integral del nostre país per garantir el dret de les dones a erradicar la violència masclista preveu que la Generalitat de Catalunya pugui personar-se, com a acusació popular, en els procediments penals per violència masclista en els casos de mort o de lesions greus de dones, amb el consentiment de la família o la dona afectada. Aquesta intervenció vol garantir l’accés a la justícia de les dones agredides i és part del procés de reparació integral que promou. La Generalitat assumeix d’aquesta manera un rol actiu en el procés penal, per tal de promoure un accés a la justícia lliure de prejudicis, estereotips i biaixos de gènere, edat o procedències.



Xarxa d’atenció a les violències masclistes

“Volem posar avui en valor el treball de la UCAS, la Unitat Central d’Agressions Sexuals de Mossos d’Esquadra, que integra el marc d’abordatge de les violències masclistes a Catalunya”, ha ressaltat Verge. Dins d’aquest marc, la consellera ha posat de relleu la xarxa d’atenció a les violències masclistes coordinada pel Departament d’Igualtat i Feminismes, la qual compta amb “diferents mesures per a la recuperació i reparació de les víctimes de violències masclistes i, en especial, de les víctimes de violències sexuals. En el procés de recuperació activem diferents serveis d’intervenció especialitzada i d’atenció més immediata, tant per a les víctimes com per a les seves famílies i entorns”.

A banda de les mesures de resposta immediata que s’activen davant una agressió, la consellera ha remarcat que “estem dissenyant diferents mesures de prevenció perquè les dones puguin sentir-se segures tant a les llars com en qualsevol espai públic”. En aquest sentit, la consellera ha reivindicat que “volem gaudir dels carrers: els carrers han de ser també de les dones”, i ha assegurat que “per erradicar les violències masclistes necessitem aquesta transformació feminista en tots els àmbits de la vida, i per aconseguir-ho s’ha d’implicar el conjunt de la societat”.



Crida al respecte a la intimitat per part dels mitjans de comunicació

“Cal respectar la intimitat de la jove i de la seva família per part dels mitjans de comunicació, precisament per poder garantir el seu procés de reparació”, ha demanat Verge en una crida urgent als mitjans, que ha conclòs: “No respectar la seva intimitat és també una forma de victimització”.

Des del Departament d'Igualtat i Feminismes recordem que tenim a disposició de totes les dones que considerin que estan vivint una situació de violència masclista el telèfon 900 900 120, un servei gratuït, confidencial i que funciona 24 hores al dia, els 365 de l’any. També es pot contactar amb aquest servei a través del correu electrònic 900900120@gencat.cat. Podeu accedir a la resta de serveis adreçats a les dones que pateixen violència masclista aquí.

3  

Talls de so

Consellera Tània Verge Mestre: tall acusació causa judicial
mp3 | 194

Consellera Tània Verge Mestre: tall processos judicials
mp3 | 249

Consellera Tània Verge Mestre: tall respecte intimitat mitjans
mp3 | 124

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined