Ha rebut la rosa Ramón Marquina, amb més de 30 anys de trajectòria de voluntariat

El president Aragonès i la consellera Cervera han saludat a les entitats socials que tenen parada de Sant Jordi al Palau de la Generalitat
La consellera Cervera fa entrega d'una rosa solidària d'Amics de la Gent Gran

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha participat avui a diverses activitats amb motiu de la Diada de Sant Jordi a Barcelona i Lleida, entre les que hi ha una iniciativa solidària d’Amics de la Gent Gran. Cervera ha fet entrega d’una rosa i un llibre a Ramón Marquina, que durant 30 anys ha estat voluntari de l’entitat a l’Eixample de Barcelona.  

Sant Jordi és una tradició única, que ens remet a actituds i valors de civisme, comunitat i compromís. Sant Jordi és, sobretot, compartir i per això és tan important la tasca d’entitats com Amics de la Gent Gran, per aconseguir que cap persona gran es quedi sense celebrar aquesta diada tan estimada al nostre país”, ha exposat la Cervera. La consellera ha regalat una rosa i el llibre “I res no ens farà mal” de Joaquim Delclòs.

La consellera ha agraït la seva aportació a la societat, amb la seva trajectòria en el voluntariat amb la gent gran, així com el seu exemple de vida i de reivindicació de la vellesa. Juntament amb la seva dona, Milagros Solé –Medalla d’Honor de Barcelona 2020–, Marquina ha col·laborat estretament en activitats i projectes d’Amics de la Gent Gran, inclús durant la pandèmia, fins que el 2021 ha hagut de deixar l’activitat més intensa per problemes de salut. És el primer any que rep la rosa, degut a la seva mobilitat, i ha expressat el seu agraïment. Amb la campanya ‘Per Sant Jordi, cap persona gran sense rosa’, els i les voluntàries d’Amics de la Gent Gran recorren les ciutats i pobles per portar roses i llibres a persones grans, acompanyant-les contra la solitud no desitjada i fent-les partícips de la diada.

Salutació a les entitats socials a Palau

El teixit associatiu i comunitari de Catalunya contribueix a fer que, a més d’una festa cultural, Sant Jordi sigui una jornada d’acció i sensibilització social. En són una mostra les parades de Sant Jordi d’entitats socials situades al Palau de la Generalitat, que la consellera ha visitat aquest dissabte amb el president Pere Aragonès. Cervera ha destacat que “el principal actiu del nostre país és la seva gent i una societat civil mobilitzada i compromesa”.

Les entitats socials que tenen parades a Palau són Fundació Malalts Mentals de Catalunya; Associació Coordinadora de Col·lectius de Discapacitats de l’Hospitalet de Llobregat; Trinijove; Fundació Teresa Gallifa; Associació Cedre; Fundació Arrels; i Obertament.

A la tarda, la consellera passejarà per les parades de llibres i roses en motiu de la Diada de Sant Jordi a Lleida.

 

 

1  

Imatges

La consellera Cervera fa entrega d'una rosa solidària d'Amics de la Gent Gran

La consellera Cervera fa entrega d'una rosa solidària d'Amics de la Gent Gran 298