català

El Govern destina 500.000 euros a l'acolliment lingüístic dels refugiats en el marc de les ajudes a Ucraïna

query_builder   26 abril 2022 12:50

event_note Nota de premsa

El Govern destina 500.000 euros a l'acolliment lingüístic dels refugiats en el marc de les ajudes a Ucraïna

  • Reforça els programes del Consorci per a la Normalització Lingüística perquè les persones nouvingudes aprenguin català i puguin incrementar la capacitació professional i l’accés al mercat laboral

El Govern de la Generalitat, a través del Departament de Cultura, reforça els programes del Consorci per a la Normalització Lingüística de dinamització, foment i formació en català a les persones refugiades i migrades a Catalunya, en el marc de les ajudes a Ucraïna. La finalitat d’aquest reforç, al qual es destinen 500.000 euros, és atorgar més recursos als programes de formació bàsica de llengua catalana per a les persones refugiades i així disminuir les llistes d’espera per rebre classes de català. Concretament, els recursos es destinen a afrontar l'increment de personal necessari per oferir formació de llengua catalana a les persones refugiades a Catalunya.

En el marc del conjunt d’accions per afrontar les conseqüències de la crisi econòmica, social i humanitària que ha generat el conflicte bèl·lic d’Ucraïna, l’objectiu final d’aquesta mesura és impulsar la normalització lingüística i incrementar la capacitació professional i l’accés al mercat laboral de les persones migrades i refugiades. A aquest efecte, també s’impulsarà l’aprovació d’un programa específic de dinamització, foment, acompanyament i formació de català dirigit a les persones migrades i refugiades a Catalunya.  

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined