Roda de premsa

Portaveu Plaja: "El govern espanyol no pot perdre més temps a assumir les responsabilitats que li pertoquen i a posar en marxa les investigacions que facin falta"

query_builder   2 maig 2022 15:31

event_note Nota de premsa

Portaveu Plaja: "El govern espanyol no pot perdre més temps a assumir les responsabilitats que li pertoquen i a posar en marxa les investigacions que facin falta"

  • Ha dit que “això no va d’arguments cinematogràfics ni de pel·lícules d’espies. Estem davant d'uns fets excepcionalíssims que estan fent trontollar el sistema democràtic de l'Estat perquè afecta els drets i les llibertats individuals de tothom“.
  • Hi ha una doble vara de mesurar. Sembla que tenen pressa perquè se'ls hi ha escapat de les mans. I les explicacions d’aquest matí podrien ser el reconeixement d’aquest descontrol”, ha afirmat.
  • Ha reiterat que “per acció o per omissió” hi ha d'haver “assumpció de responsabilitats”: “El Govern arribarà fins al final per justícia i per salut democràtica”.
Roda de premsa

La portaveu de Govern, Patrícia Plaja, ha manifestat que “la gravetat dels fets d’avui és tan gran com ho era ahir” i ha afegit que l’executiu espanyol “no pot perdre més temps a assumir les responsabilitats que li pertoquen i a posar en marxa les investigacions que facin falta per aclarir els fets”.  

Calen totes les explicacions amb el Catalan Gate, i de tot allò que hi estigui relacionat, davant del pitjor cas d’espionatge que hi ha hagut mai a l’Estat espanyol i l'escàndol més greu d’aquesta legislatura“, ha exposat la portaveu després que el ministre Bolaños hagi denunciat avui al matí que el president Pedro Sánchez i la ministra Margarita Robles hagin estat espiades amb el programa Pegasus.

La portaveu Plaja ha dit que “això no va d'arguments cinematogràfics ni de pel·lícules d'espies”. I ha argumentat que estem “davant d’uns fets excepcionalíssims que ja estan fent trontollar el sistema democràtic de l'estat perquè afecta els drets i les llibertats individuals de tothom“.

Hi ha hagut una doble vara de mesurar. Les urgències que no han tingut fins ara, sorgeixen avui. Ara sembla que tenen pressa perquè se’ls hi ha escapat de les mans. I d'una o altra manera, les explicacions d'aquest matí podrien ser el reconeixement d'aquest descontrol”, ha afegit.

La portaveu del Govern ha reiterat també que “per acció o per omissió” hi ha d’haver “assumpció de responsabilitats”. I ha advertit que “les conseqüències polítiques del Catalan Gate ja no les podran evitar” perquè el Govern arribarà “fins al final per justícia i per salut democràtica”.

Avui ningú pot estar tranquil a l’estat espanyol. Ningú pot tenir la certesa que les seves converses professionals, privades, les seves fotografies, les seves intimitats, totes les seves intimitats, no estan sent espiades “, ha indicat.

Finalment, la portaveu ha informat que des del departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya ja s'han posat en contacte amb les persones espiades que tenen o han tingut un càrrec públic per oferir-los suport jurídic i de defensa i, en aquest sentit, que la resposta dels afectats ha estat molt positiva a l’oferiment d'aquest acompanyament.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined