El Centre d'Artesania Catalunya acull l'exposició antològica de la Biennal de Ceràmica del Vendrell

El Centre d'Artesania Catalunya acull l'exposició antològica de la Biennal de Ceràmica del Vendrell

query_builder   4 maig 2022 10:38

event_note Nota de premsa

El Centre d'Artesania Catalunya acull l'exposició antològica de la Biennal de Ceràmica del Vendrell

  • Des de demà i fins el proper 3 de juliol, es podrà visitar al Centre d’Artesania Catalunya (C/ Banys Nous, 11 - Barcelona) aquesta mostra que recull les obres dels ceramistes premiats en les 10 edicions del certamen internacional


El Centre d’Artesania Catalunya de la Generalitat (Carrer dels Banys Nous, 11 - Barcelona) acull, des de demà dijous 5 de maig i fins el proper 3 de juliol, l’exposició antològica de la Biennal de Ceràmica del Vendrell.

Amb motiu de la celebració dels 20 anys de la primera edició de la Biennal de Ceràmica del Vendrell, l’Ajuntament del Vendrell ha realitzat aquesta exposició, que recull les obres de ceràmica dels 29 artistes i artesans premiats en cadascuna de les 10 edicions del certamen internacional. Obres de diferents estils i procedències d’artistes que s’expressen mitjançant el fang. La mostra arriba a Barcelona, després d’inaugurar-se el passat mes d’octubre de 2021, a la Sala Portal del Pardo del Vendrell.

El Vendrell és un punt de referència terrissaire i d’indústries ceràmiques, i la Biennal de Ceràmica és un projecte que va néixer l’any 2001 amb l’objectiu de mostrar la producció contemporània de la ceràmica decorativa als Països Catalans. En la seva tercera edició ja va comptar amb la participació de centenars de ceramistes d’arreu del món, i ha esdevingut un certamen de projecció i de renom internacional.

Els artistes premiats de les 10 edicions de la Biennal de Ceràmica i que exposen les seves obres en la mostra són: Rosa Cortiella, Alison Tinker, Montserrat Altès, Maria Pallejà, Mónica Fernández, Judith Fernández, François Ruegg, Heitor Figuereido, Concha Régné, Rebecca Maeder, Rachèle Rivière, Petra Benndorf, Rafael Pérez, Eulàlia Oliver, Orly Nezer, Monique Wuarin, Simcha Even-Chen, Tood Shanafelt, Pálma Babos, Andrew Casto, Miguel Molet, Xi Liu, Thérèse Lebrun, Juan Ortí, Isabel Alfaro, Roser Oter, Silvia Granata, Olga Simonova i Mingshu Li.

L’acte inaugural de l’exposició tindrà lloc demà a les 18.30 hores al Centre d’Artesania Catalunya, i comptarà amb la participació del responsable d’Internacionalització i Cultura d'Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), David Places i Balsalobre, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez Molina, i la regidora de Cultura i Educació, Silvia Vaquero Martin.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

5  

Imatges

VII Biennal 2013. 2n premi, peça d'Andrew Casto.

VII Biennal 2013. 2n premi, peça d'Andrew Casto. 6121

X Biennal 2019. 2n premi, obra de Simcha Even-Chen

X Biennal 2019. 2n premi, obra de Simcha Even-Chen 225

IV Biennal 2017. 1r premi, obra de Rebecca Maeder

IV Biennal 2017. 1r premi, obra de Rebecca Maeder 671

V Biennal 2009. 1r premi, obra de Rafael Perez

V Biennal 2009. 1r premi, obra de Rafael Perez 893

IX Biennal 2017. 2n premi, peça de Roser Oter.

IX Biennal 2017. 2n premi, peça de Roser Oter. 2247

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined