GENERALITAT

Comunicat del president de la Generalitat de Catalunya

query_builder   5 maig 2022 18:44

event_note Nota de premsa

Comunicat del president de la Generalitat de Catalunya

5 de maig de 2022

Ateses les informacions que apunten que el Centro Nacional de Inteligencia (CNI), servei integrat al Ministeri de Defensa, hauria reconegut l’espionatge amb autorització judicial a 18 persones vinculades a les institucions catalanes i al moviment independentista, entre les que s’hi inclou el president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, el president manifesta:

 

  • Que aquesta informació confirma i augmenta la gravetat del cas d’espionatge massiu per part de l’estat espanyol contra les institucions catalanes i l’independentisme, destapat per CitizenLab.
  • Que estem davant d’una vulneració flagrant del dret a la intimitat, de participació política i institucional, tant de les persones espiades com de totes aquelles que s’hi han relacionat.
  • Que exigim que es desclassifiqui immediatament l’autorització judicial per tal de conèixer-ne les motivacions i poder exercir el dret de defensa.
  • Que és urgent rebre totes les explicacions públiques sobre aquesta qüestió, així com saber qui en va donar l’autorització política i qui en tenia constància. I per aquest motiu, exigim una resposta al més alt nivell.
  • Que és inajornable l’assumpció de responsabilitats.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat en PDF

Comunicat en PDF
PDF | 29

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined