Imatge mas entrellaçades

Es reforça l'atenció psicològica als Punt #ICDObert de l'Institut Català de les Dones 

query_builder   6 maig 2022 11:52

event_note Nota de premsa

Es reforça l'atenció psicològica als Punt #ICDObert de l'Institut Català de les Dones 

  • Els Punt #ICDObert disposaran aquest any de 525 hores d’assessorament psicològic més per poder atendre a totes les dones que ho necessitin, ampliació que es mantindrà durant el 2023, amb 780 hores d’increment. 
  • Per accedir al servei s’ha de trucar al Punt #ICDObert corresponent i concertar cita prèvia. 
Imatge mans entrellaçades

L’Institut Català de les Dones (ICD) ha reforçat el servei d’atenció psicològica que ofereix a través dels Punt #ICDObert per poder atendre totes les demandes de les dones que hi arriben. “Garantir l'atenció psicològica a totes les dones que la necessitin és una prioritat”, ha compartit Meritxell Benedí Altés, presidenta de l’ICD. “Per això, davant la demanda de més assessorament psicològic hem ampliat el servei, per tal d’arribar a totes les dones de Catalunya”. 

L’increment suposa 525 hores més durant aquest any, en relació a les que ja es disposaven, oferint un total de 3.645 hores. En total, s’inverteixen 145.885,48 € en el servei d’atenció psicològica durant el 2022. 

El 2021 ja es va fer una ampliació d’hores que va durar fins a final d’any i que ara s’ha tornat a establir. L’ampliació horària es mantindrà el 2023, amb un increment de 780 hores que suposaran un total de 3.900 hores per tot l’any. Per accedir al servei s’ha de trucar al Punt #ICDObert més proper i concertar cita prèvia. 

 
Un servei amb molta demanda 

El servei d’atenció psicològica ha estat molt demandat arran de la crisi sanitària del coronavirus, situació que continua actualment. Segons les darreres dades recollides a la web de dades obertes de la Generalitat de Catalunya, als serveis d’assessorament psicològic dels Punt #ICDObert s’han dut a terme un total de 1.848 atencions durant l’any 2020 i 2.294 el 2021, amb un increment del 24%.  

També es preveu un increment significatiu per al 2022, segons les peticions que s’estan atenent als serveis.  

 
Punt #ICDObert 

Els Punt #ICDObert són espais d’assessorament i informació per a totes les dones. Orienten sobre diferents temes com trobar feina o habitatge, formació, procés de separació, accedir a serveis especialitzats d’atenció (violències masclistes, migració, LGBTI+,...), demanar un ajut o fer altres tràmits administratius o contactar amb altres dones i entitats. També ofereixen serveis gratuïts d’assessorament psicològic i jurídic. 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined